Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Jeffrey Kleijn: nu hoofdtrainer van Asperen.</p>

• Jeffrey Kleijn: nu hoofdtrainer van Asperen.

(

Foto:Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

)
Voorbeschouwingen

Jeffrey Kleijn bij ‘zijn’ Asperen op eigen benen

  •   keer gelezen   Nieuws

ASPEREN • Asperen stelde voor dit seizoen met Jeffrey Kleijn een debuterend hoofdtrainer uit eigen gelederen aan. Kleijn was eerder jeugdtrainer bij iedere jeugdploeg van zijn club. Ook trainde hij het derde- en afgelopen seizoen het tweede elftal in Asperen. 


Tussendoor zat Kleijn bij de JO-19 van Lekvogels, waar hij zijn UEFA-C diploma haalde. “Raymond Sponselee was daar toen hoofdtrainer en mijn begeleider. Die kom ik dit seizoen bij SV Noordeloos weer tegen. Het is een klein wereldje”, zegt Kleijn, die het waardevol vond om even buiten zijn eigen club te kijken. 

“Daar heb ik veel van geleerd, maar dat ik nu bij mijn eigen club de kans krijg om hoofdtrainer te zijn is heel mooi. Het bevalt ook heel goed. Het is allemaal net iets professioneler rond een eerste elftal en de spelers hebben toch een wat andere drive.” 

Binnen je eigen club werken, heeft echter niet alleen voordelen. “Ik wil niet zeggen dat de spelers vrienden van me zijn, maar je kent ze natuurlijk wel heel goed. Dan is het wel eens moeilijk om ze teleur te moeten stellen, maar dat hoort er wel bij. Aan de andere kant zijn er ook weer nieuwe spelers die op staan. Die hebben vertrouwen nodig en dat kan ik ze juist wel geven omdat ik ze ken.” 

Titelkandidaat
Bij het stop zetten van de competitie stond Asperen bovenaan, maar het promoveerde dus niet. “Dat is wel vervelend”, vindt Kleijn. “Nu worden we automatisch gezien als titelkandidaat.”

Kleijn loopt daar met zijn ploeg niet voor weg, maar weet dat kampioen worden zo makkelijk nog niet is. “Natuurlijk hebben we de ambitie om kampioen te worden, maar met een nieuwe trainer en een nieuwe speelwijze moet het wel gaan lopen. Ik begreep ook dat het vorig jaar af en toe flink heeft meegezeten. En er zijn meer kandidaten. Daarom staan we er hetzelfde in als vorig jaar: Eerst maar zorgen dat we een periodetitel pakken, wat er daarna bij komt is mooi meegenomen.”

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup