Logo regio-voetbal.nl
<p>• Edgar Hougee en Frank Kers hebben hun eigen inbreng.</p>

• Edgar Hougee en Frank Kers hebben hun eigen inbreng.

(

Foto: Peter Verbeek

)

Veel vertrouwen bij Brederodes en SC Everstein

  •   keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN/VIANEN • Voetballers kunnen niet buiten een technische staf, en omgekeerd geldt hetzelfde. De meeste aandacht gaat doorgaans uit naar de hoofdtrainer, maar zowel Brederodes als SC Everstein schuift hun assistent-trainer deze keer naar voren.


Frank Kers (35) speelde zeventien seizoenen afwisselend in de A- en B-selectie van SC Everstein. Na een knieblessure voetbalde hij nog een seizoen in het derde elftal, maar dat was dat was voor hem geen optie. Toen Remko Versteeg als nieuwe hoofdtrainer werd benoemd, wilde hij graag iemand uit de club als assistent.

Perfect duo
“Zodoende zijn ze bij mij terecht gekomen”, vertelt Kers. “Ik had mijn twijfels, maar na een eerste gesprek met Remko was er een klik en ben ik erin gestapt. Hij wilde alle spelers van de selecties tijdens de voorbereiding aan het werk zien, waardoor het tijd kostte om tot een A-selectie te komen. Tijdens de trainingen werd de groep vaak opgesplitst en werkten we allebei met een deel ervan. Remko is vooral de manager, een vriend van iedereen, maar staat er wel boven. Ik ben nog meer de voetballer. Alles wordt overlegd en ik heb mijn eigen inbreng in het gebeuren. Eigenlijk vormen we een perfect duo. Ik doe ook de jongste jeugd, op een klein veldje. Superleuk, al is het een heel andere benadering.”

Frank Kers vindt dat de groep nu verder is dan vorig jaar op dezelfde tijd. Er is eerder toegewerkt naar de definitieve selectie, die in zijn ogen sterker is dan die van vorig seizoen. “Ik schat SC Everstein in aan de bovenkant van de middenmoot.”

Gezamenlijke visie
Edgar Hougee (52) was voorheen elf jaar jeugdtrainer bij Brederodes en daarna twee seizoenen assistent-trainer van Geinoord. Na het aantrekken van Sander Kloos als hoofdtrainer is Hougee door gevraagd om diens assistent te worden.

“Dat was een aantrekkelijk voorstel”, zegt Edgar. “Na een eerste uitwisseling van gedachten bleken we op veel terreinen hetzelfde te denken over het spelletje. Heel belangrijk was de gezamenlijke visie om door plezier en vertrouwen tot presteren te komen. Ander pluspunt was dat ik als jeugdtrainer al met veel jongens van de selectie had gewerkt.”

Concurrentie toegenomen
Gaandeweg het vorige seizoen bleek de aanpak van beiden te werken. “Ik ben meer veldtrainer dan assistent en daarnaast een klankbord voor Sander. In de coronatijd hebben we alle individuele videogesprekken met alle nieuwelingen, waarvan we de meesten zelf op de korrel hadden, samen gedaan. We zitten nu heel royaal in onze spelers. De onderlinge concurrentie is aanmerkelijk toegenomen, waardoor iedereen zal moeten vechten voor een basisplaats. Omdat ik onvoldoende weet van onze tegenstanders is het lastig om te voorspellen wat het gaat worden. Maar we staan er goed voor en willen graag tot het einde meedoen om de prijzen, met promotie als hoofddoel.”

Peter Verbeek
Freelance-redacteur Het Kontakt Vianen en Regio-Voetbal

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup