• Schelluinen verloor in de openingsronde in de slotminuut met 2-1 van Ameide.
• Schelluinen verloor in de openingsronde in de slotminuut met 2-1 van Ameide. Foto: Gerco van Oort
voorbeschouwing

Sliedrecht en Schelluinen willen uitglijder meteen rechtzetten

Nieuws Voorbeschouwingen 1.435 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Eersteklasser Sliedrecht en derdeklasser Schelluinen kunnen tot de grote verliezers van de eerste speelronde worden gerekend. Beide clubs willen hogerop, maar gingen op de openingsdag op vreemde bodem onderuit. De eerste thuiswedstrijd móet zaterdag 26 september daarom gewonnen worden.

SteDoCo is één van de vier koplopers in de derde divisie. De ploeg van Frans Adelaar heeft na de 3-3 van vorig seizoen wat goed te maken tegen Ter Leede, dus wij gaan er vanuit dat de drie punten mee naar Hoornaar komen.

Eerste klasse
In de westelijke eerste klasse begonnen Nieuw-Lekkerland en Papendrecht met een poedel. Op eigen veld wordt het dus tijd voor een driepunter tegen respectievelijk BVCB (winnend van Terneuzense Boys) en Heerjansdam (dat nog niet in actie kwam).

In 1C ging Sliedrecht onderuit in en tegen Huizen. De revanche moet komen tegen streekgenoot LRC Leerdam, dat afgelopen zaterdag eveneens de bietenbrug op ging.

2F
Mooie potten in 2F, maar dat is geen nieuws. De neutrale liefhebber van het regionale amateurvoetbal kan in deze klasse wekelijks z’n hart ophalen. Altena-SVW zou onze keuze zijn. Maar ook GJS-Drechtstreek mag er zijn. De Zwerver kan rekenen op een getergd Wilhelmina’26 en ASV Arkel zal bij EBOH vol aan de bak moeten.

3C
Wat voor 2F geldt, geldt ook voor 3C. Als Schelluinen bij wil blijven, dient er van het immer solide en lastig te kloppen Streefkerk gewonnen te worden. Alblasserdam en Schoonhoven worden al evenzeer tot de favorieten gerekend, maar haperden ook bij de start. Een mooi affiche dus op Souburgh.

Met heel veel vechtlust bereikte VVAC een gelijkspel tegen SV Meerkerk, maar of dat tegen Hardinxveld ook voldoende zal zijn, valt zeer te betwijfelen. Ameide en Groot-Ammers steken de Lek over en strijken neer bij respectievelijk Dilettant en Lekkerkerk. SV Meerkerk volgt dat voorbeeld en wil het bij FC Perkouw alleen voor drie punten doen. 

De Alblas kwam nog niet in actie en treft zaterdag op verplaatsing Vuren, dat verrassend won van Schoonhoven.

HSSC’61-SC Everstein
HSSC’61-SC Everstein is dè derby in 3D. Klik hier voor de voorbeschouwing.

4D
Peursum moet in 4D tegen het zwakke Well (mede)koploper kunnen blijven. Lekvogels en SV Noordeloos trappen uit af tegen Rhelico en Leerdam Sport, die afgelopen zaterdag óók allebei niet in actie kwamen. Unitas hoopt in en tegen Beesd op zes uit twee te kunnen komen.

Unitas-zondag
Derdedivisionist Unitas moet werken aan het scorend vermogen. Als dat lukt, gloort een overwinning op JOS Watergraafsmeer. Het zou voor Unitas de eerste zege op dit niveau betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app