Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Spirit-doelman Bas Haasnoot zet punt achter keepersloopbaan

22 feb 2021, 10:28 Nieuws Spelerscarrousel 435 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL - Bas Haasnoot heeft de clubleiding en trainersstaf van Spirit laten weten aan het einde van het seizoen een punt te zetten achter zijn keepersloopbaan. Terugkerende fysieke ongemakken liggen ten grondslag aan het besluit van de bijna 30-jarige doelman.

Haasnoot ging niet over één nacht ijs bij het nemen van zijn beslissing, laat hij op de website van Spirit weten: “Spirit vormt een belangrijk deel van mijn leven, dus ja, ik nam er de tijd voor. Ik heb met mijn vriendin, mijn ouders, vrienden en de mensen bij Spirit gesproken.  Sommigen probeerden me ervan te overtuigen om door te gaan, maar ik merkte dat het me steeds meer moeite kost, met name fysiek. Ik heb last van migraine en zeker na een drukke, inspannende wedstrijddag heb ik de rest van het weekend nodig om te herstellen. Op een gegeven moment is het dan mooi geweest.”

Publiekslieveling
Haasnoot debuteerde in het seizoen 2010-2011 onder de lat en pakte in zijn eerste seizoen direct het kampioenschap met het eerste elftal. In de jaren daarna groeide hij uit tot de onbetwiste nummer 1 van de club uit Ouderkerk aan den IJssel. Een publiekslieveling bovendien. Geroemd om zijn goede trap en sterke reflexen.

Hij verdedigde het doel van de hoofdmacht uiteindelijk bijna twaalf jaar. Een periode waarop hij met veel voldoening terugkijkt. “Mijn hoogtepunten? Het kampioenschap in 2011 en de promotie in 2018 schieten me natuurlijk gelijk te binnen. Met name die promotie was geweldig. Die spanning, het publiek en dan die ontlading. Prachtig gewoon. Dat soort momenten zal ik zeker gaan missen. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Meer dan tweehonderd wedstrijden de eerste doelman van Spirit; daar droom je als klein jongetje toch van.”

Nood aan de man
Haasnoot, clubman pur sang, gaat voorlopig gewoon door met het geven van keeperstrainingen aan de jeugd en zal in de toekomst ongetwijfeld nog andere rollen gaan vervullen binnen de vereniging. “En ik heb tegen Richard (van Cappellen, red.) gezegd dat als de nood aan de man is, hij altijd mag bellen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app