• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei is blij met de komst van Yordi Teijsse.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei is blij met de komst van Yordi Teijsse. Foto: @KozakkenBoys

Kozakken Boys slaat slag met aantrekken Yordi Teijsse (AFC)

Nieuws Spelerscarrousel 5.326 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Yordi Teijsse. De 28-jarige spits komt over van competitiegenoot AFC en heeft voor één jaar getekend op De Zwaaier.

Teijsse, geboren in Amsterdam, maakte aan het begin van zijn carrière naam in het amateurvoetbal bij Ter Leede en Quick Boys. Na periodes over de grens bij Dundee FC (Schotland) en Wuppertaler SV (Duitsland) keerde Teijsse in 2017 terug op het oude nest van Quick Boys. 

In 2018 ruilde hij Nieuw Zuid in voor het Amsterdamse AFC, waar hij samen ging spelen met tweelingbroer Kenny. In zijn eerste seizoen werd hij meteen kampioen van de Tweede Divisie.

Goed gesprek
‘Toen het bekend werd dat ik weg zou gaan bij AFC ging het rap’, vertelt Teijsse op de website van Kozakken Boys. ‘Ik had altijd al goed contact met Rick Adjei en hij toonde meteen interesse. Twee dagen later hebben we bij mij thuis een goed gesprek gehad. Het klikt goed tussen mij en de trainer en Kozakken boys is een mooie club met een geweldige aanhang. Ik denk dat we voor volgend seizoen een mooi team hebben staan’.


Foto: @KozakkenBoys

Grote naam
Teijsse is geen onbekende in de Tweede Divisie. De rechtspoot speelde 63 duels in het rood-zwart van AFC en scoorde daarin 40 keer. ‘Een veel scorende spits met veel kracht en dreiging’, omschrijft trainer Adjei de nieuwkomer. ‘Ik mag inmiddels wel stellen dan Yordi een grote naam is geworden in onze competitie. Ik ben enorm blij dat hij volgend jaar voor onze club uitkomt’.

In tijden van corona traint ook Teijsse voor zichzelf. ‘Ik ben net te oud om met het team mee te mogen trainen. Ja, balen. Om fit te blijven voetbal en basketbal ik een beetje met gasten uit de buurt. Gisteren heb ik toevallig nog een potje gebasketbald met m’n broertje Kay Tejan. Ik kan niet wachten om in het nieuwe seizoen te knallen en weer mee te doen om de titel’.

Selectie
Voorlopige selectie Kozakken Boys 2021/2022: Rochdi Achenteh, Leon Bot, Robin Damen,Tarik Fagrach, Lars Hutten, Sven van Ingen, Frenk Keukens, Ricardo Kieboom, Kubilay Koylu, Johnny Lommers, Thomas Marijnissen, Angelo Mathilda, Nizar Mekkaoui, Norichio Nieveld, Jeffrey van Nuland, Yasin Ouja, Kaj Ramsteijn, Jan Schimmel, Ayrton Statie, Gwaeron Stout, Yordi Teijsse, Mark Veenhoven en Stephen Warmolts. 

Afbeelding

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app