Logo regio-voetbal.nl
<p>• "De Schans ademt voetbal", ervaart Jermain Bebrout.</p>

• "De Schans ademt voetbal", ervaart Jermain Bebrout.

(Foto: Richard van Hoek Fotografie)

Jermain Bebrout geniet op De Schans

  •   keer gelezen   Nieuws

KINDERDIJK • Gewoon gelukkig bij De Zwerver. Zo laat het gevoel dat Jermain Bebrout heeft bij de Kinderdijkse voetbalvereniging zich het best omschrijven.

‘Zou je niet eens wat afvallen’, kreeg de 29-jarige aanvaller te horen toen hij zich op het trainingsveld van De Schans meldde. Zijn criticasters waren twee oudere supporters die langs de lijn stonden opgesteld. Jermain Bebrout kan er met terugwerkende kracht om lachen. “Coronakilo’s waren het”, erkent hij. “Ik ben er inmiddels acht kwijt en heb daarmee de heren op hun wenken bediend.”

Het is zomaar een anekdote zoals je ze meer treft bij amateurclubs. Jermain Bebrout vindt het kostelijk, net zoals hij elke keer als hij het terrein van De Zwerver opwandelt geniet van de authentieke voetbalsfeer die er heerst. “Het complex ligt verscholen achter oude huizen en is puur met zijn houten gebouwen en die mega-lange staantribune aan de lange zij”, zegt hij. “Ik vind het gaaf om hier te mogen voetballen. Dit ademt voetbal.”

Euforisch moment
De waardering is wederzijds. Bij De Zwerver wordt de speelstijl van Bebrout gewaardeerd. Hij toont inzet, wil voetballen, maakt acties en jast regelmatig de bal tegen de touwen. Zoals die goal tegen Roda Boys bij de start van de competitie. Een treffer in blessuretijd. Een doelpunt ook dat De Zwerver alsnog een puntendeling opleverde en alleen daarom al luid bejubeld werd.

“Dat was een euforisch moment”, glimlacht Jermain Bebrout gelukzalig bij de herinnering. “Dat zijn momenten waar je als voetballer voor leeft. Een soort ultiem geluk.”

Veertig
Jermain Bebrout begon op vijfjarige leeftijd met voetbal bij ZBC’97 in zijn woonplaats Zwijndrecht. “Daar heb ik tot en met de D1 gespeeld”, gaat hij terug in de tijd. “Vervolgens kwam ik terecht in de jeugd van ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar heb ik tot en met de A1 gespeeld. Toen de overgang naar de senioren in beeld kwam, stopte ik ermee om uiteindelijk toch weer in het voetbal terug te keren. Het begon op een gegeven moment weer te kriebelen, hè!”

“Mij werd door vrienden gevraagd of ik met ze wilde voetballen in het vijfde elftal van Pelikaan. Het was superleuk! We werden twee keer achtereen kampioen en ik knalde er ieder seizoen veertig in. Dat leidde ertoe dat ik gevraagd werd om deel uit te maken van de selectie. Ik heb er een hartstikke mooie tijd gehad. Alleen het laatste seizoen was minder leuk. Voordien stond ik een seizoen of vijf in de basis, maar daar kwam ineens een einde aan. De toenmalige trainer Driss El Akchaoui zette me op de bank. Hij vond me verdedigend niet sterk genoeg, verklaarde hij zijn keuze. ‘Is dat dan dan nodig als je een doelgerichte aanvaller bent?’, vroeg ik me af. Met andere woorden: ik kon niets met dat verhaal en besloot op dat moment om weg te gaan bij Pelikaan.”

Onnodig
De hang naar voetbalplezier zorgde ervoor dat hij geleden overstapte van de Zwijndrechtse tweedeklasser Pelikaan naar De Zwerver, daartoe aangemoedigd door Lucas Adelino, vriend en inmiddels Kinderdijkse ploeggenoot. Ook het feit dat Joery van der Waal als trainer overstapte naar De Zwerver speelde een rol in de keuze om te verkassen.

“Geen kwaad woord over Pelikaan hoor”, haast Jermain Bebrout zich te zeggen. “Ik heb er een hartstikke mooie tijd gehad. Alleen het laatste seizoen was minder leuk. En toen kwam De Zwerver in mijn leven. Vorig seizoen kon ik helaas niet veel laten zien omdat de competitie al na een wedstrijd of vier werd afgeblazen. Vervelende periode was dat. Dit jaar voetballen we gelukkig wél volop. We staan nu op de zevende plaats in onze tweede klasse-afdeling. Dat is redelijk, al hebben we wél onnodig wat punten gemorst. Het gaat met mij best aardig zo, zeker nu ik wat kilootjes kwijt ben. Je ziet het, ik doe iets met kritiek.”

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup