Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Alexander de Jong en Dennis Schoonewil.</p>

• Alexander de Jong en Dennis Schoonewil.

(Foto: Richard van Hoek Fotografie)
Trainerscarrousel

Duo Schoonewil/De Jong zwaait af bij Alblasserdam

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERDAM • Dennis Schoonewil vertrekt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer van vv Alblasserdam. Zijn Souburghse collega-coach Alexander de Jong stopt er ook mee.

“Objectief bezien is er misschien geen reden om afscheid te nemen, want ik heb het prima naar mijn zin met de selectie, de instelling van de jongens en hun maximale trainingsopkomst”, zegt Schoonewil. “Ik vind echter ook dat het na zes jaar tijd is voor een nieuwe vent voor de groep. Ik ben als trainer gehecht geraakt aan een vast team met veelal dezelfde spelers, terwijl ik weet dat er zich nieuwe talenten aandienen. Een nieuwe man kan er vanuit een ander gezichtspunt naar kijken en zijn keuzes maken.”

Uniek duo
Met het vertrek van Schoonewil en De Jong verliest zaterdagderdeklasser Alblasserdam komende zomer een uniek trainersduo. “We vulden en vullen elkaar goed aan”, grijnst Dennis Schoonewil. “Alexander is de man die aanvallend denkt en spelers sterker heeft gemaakt op het gebied van passen, trappen en hun gedrag aan de bal. Ik ben meer de man van de organisatie, de conditie en het fit houden van de groep. En allebei zijn we even fanatiek.”

Gelijkwaardigheid
“We werken op basis van gelijkwaardigheid waarbij we veel overleggen. Uiteindelijk moet ik de eindbeslissing nemen als er knopen dienen te worden doorgehakt, maar dat gebeurt nooit zonder Alexander gepolst te hebben. Ik ben ongelooflijk blij dat ik de voorbije jaren met hem heb mogen samenwerken, net zoals ik heel veel geleerd heb van clubvoorzitter Arjan Maat. Vooral op menselijk gebied is hij een kei. Hij liet me ervaren dat ‘een arm om iemand’ heen soms beter werkt dan er ‘frontaal inhakken’, zoals ik in mijn beginjaren als trainer nog wel eens deed. Kreeg ik toen wel eens drie rode kaarten in één seizoen, de laatste jaren is me dat nooit meer overkomen.”

“Mijn enthousiasme en felheid zijn wél gebleven; da’s de aard van het beestje, hè. Ik wil er in die negentig minuten alles uitgeperst zien. Alexander staat er net zo in. Dat schept een band. We willen sowieso dit seizoen goed afsluiten met de groep en elkaar. Voorlopig gaat het heel aardig met ons team. De sfeer is top en het voetbal; heel aardig.”

Open voor nieuwe club
Dennis Schoonewil is er nog niet helemaal uit wat hij komend seizoen zal gaan doen. “Ik sta zeker open voor een nieuwe club, maar ik heb geen zin om te solliciteren. Bovendien moet een vereniging bij me passen qua sfeer en mentaliteit, waarbij ik verder kijk dan alleen een eerste elftal. Ook de jeugd heeft mijn interesse, omdat ik geen trainer ben die alleen naar de korte termijn kijkt. Het zou mooi zijn als zich een geschikte club aandient. Ik wacht het rustig af.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup