• Nieuwendijker Kenneth Hoeke behoort tot de ervaren krachten bij Altena.
• Nieuwendijker Kenneth Hoeke behoort tot de ervaren krachten bij Altena. Foto: Jan Noorlandt

Kenneth Hoeke (Altena): ‘Zeven keer achter elkaar gelijk, daar hikken we wel tegenaan’

Nieuws 2.480 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Altena blaast ook dit seizoen weer een partijtje mee in de tweede klasse. Punt is wel dat de nog ongeslagen Nieuwendijkers een reeks van zeven gelijke spelen achter hun naam hebben staan. In het team is de 28-jarige Kenneth Hoeke als laatste man het slot op de deur. 

Nieuwendijker Kenneth Hoeke behoort samen met Corné van Rosmalen, Julian Geelhoedt en Johnny Schouten tot de ervaren krachten bij Altena. “Wij zijn de oudere jongens in een relatief jonge ploeg”, beaamt Hoeke. 

Fit
Met zijn 28 jaar voelt hij zich echter zeker nog geen oude rot. “Ik voel me nog hartstikke fit en ben zeker van plan om nog een paar jaar door te gaan. Het spelletje is veel te leuk om er op zo’n jonge leeftijd mee te stoppen en ik lig zondag zeker nog niet uitgeteld op de bank. Dat zal dan meer van een feestje of een borreltje op zaterdagavond zijn, maar zeker niet van het voetballen. Nee, zover ben ik nog niet”, grinnikt Hoeke, die naast voetbal gek is op de Formule 1.

Nummer één
Wat betreft het voetbal heeft hij wel een paar taaie weken achter de rug heeft. “Ik heb een infectie gehad aan mijn enkel en tegen Almkerk voor de beker had ik een botsing, waar ik flink last van mijn nek en mijn hoofd aan overhield.”

Hij noemt het zelf trutweken. “Het is allemaal een beetje half. Daar hou ik totaal niet van. Ik ga drie keer in de week naar de sportschool en ben van het fanatieke sporten. Voetbal is ook belangrijk voor mij. Dat staat op nummer één. Daar doe ik alles voor.”

Solide blok
Achterin in het centrum van de verdediging vormt Hoeke, die voorheen centraal op het middenveld speelde, een solide blok met Alexander Mcdermott. Het wordt gestaafd door het feit dat Altena in negen wedstrijden pas vijf doelpunten tegen kreeg.

“Het staat wel lekker. Onderling gaat het ook steeds beter klikken. Het is een fijne positie en je hebt het spel voor je. Af en toe probeer ik wat in te dribbelen en ik kan mijn passes van links naar rechts geven. Dus ja, het bevalt mij wel”, aldus de opgeruimde Hoeke, die niet altijd bij Altena bleef. 

Zo speelde hij drie jaar in de jeugd bij RKC en Willem II. Na zijn terugkomst in Nieuwendijk maakte hij drie jaar later een rondgang langs Almkerk, Wilhelmina’26 en GRC 14. Drie seizoenen geleden streek Hoeke weer neer op het oude nest in Nieuwendijk. “Bij GRC 14 was het altijd achter de tegenstander aanlopen. Dat begon me tegen te staan.” 

Ontwikkeling
“De kracht van Altena is dat we proberen te blijven voetballen”, vertelt Hoeke. “Op de training is het ook loopacties, pas- en trapvormen, pionnen op het veld en palen met poppen er op. Het is bij ons niet blind wat doen en ik zal nooit een bal blind naar voren rammen. We horen ook van veel mensen, dat ze graag bij Altena komen kijken.”

“Als ik kijk naar de ontwikkeling van jonge jongens als Jorik Zuidweg, Jovanny van Maastricht, Jens Schouten en Ali Mahamed, zijn sommigen al volwaardige eerste-elftalspelers aan het worden. Ja, daar kan ik persoonlijk heel erg van genieten.” 

Stap extra
Momenteel gaat het wat minder bij Altena met een reeks van zeven gelijke spelen. “Daar hikken we wel een beetje tegenaan”, beaamt Hoeke. “We zijn nog ongeslagen, dus dat zou goed moeten voelen, maar dat voelt het niet. De eerste twee wedstrijden wonnen we van Wilhelmina’26 en EBOH. Tegen Roda Boys en SVW waren we tevreden met een gelijkspel en lieten we zien dat we daar tussen kunnen staan. Op dat moment is het achteruit gegaan. We kregen wat meer blessures. Dat is op dit moment een beetje de doodsteek. Anderzijds hadden we tegen GJS, Tricht en Arkel gewoon moeten winnen”, aldus Hoeke. “We willen graag bij de eerste vijf in de tweede klasse meedraaien en als het kan een periodetitel pakken, maar dan zullen we toch echt een stap extra moeten zetten.”

Dat moet dan na de winterstop gebeuren, want voorlopig ligt de competitie stil.

Nico van Es

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app