Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Kozakken Boys trekt Spakenburg-spits Lowie van Zundert aan

Nieuws Spelerscarrousel 3.002 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys neemt Lowie van Zundert over van competitiegenoot SV Spakenburg. De 23-jarige centrumspits uit Nijmegen heeft voor twee seizoenen getekend in Werkendam.

Van Zundert begon met voetballen bij VV Ravenstein en speelde daarna één seizoen bij RKSV Margriet. In 2009 sloot hij aan bij NEC, waarna hij vanaf 2016 stond ingeschreven bij de Voetbal Academie NEC/ FC Oss. Hier maakte hij in de A2, in het seizoen 2016/2017, liefst 41 doelpunten en gaf hij 19 assists.

Door deze prestaties kreeg de spits tijdens de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 een kans bij het eerste elftal van de Nijmegenaren en debuteerde hij in de oefenwedstrijd tegen AL-Jazira Club. Tot een definitieve doorbraak bij de Nijmeegse eredivisionist kwam het niet, waarna hij een halfjaar werd verhuurd aan RKC Waalwijk.

Na zeven wedstrijden voor RKC keerde Lowie van Zundert terug naar NEC, om vervolgens in de winterstop voor een halfjaar verhuurd te worden aan De Treffers. Aan het begin van dit seizoen verkaste hij naar de blauwe zijde van De Westmaat, om bij SV Spakenburg aan te sluiten.

Energie
“Lowie is een doelpuntenmaker, die goed kan meevoetballen”, vertelt Johan van der Werff, technisch directeur van Kozakken Boys, over de nieuwe aanwinst. “Hij is altijd bezig en brengt heel veel energie in een elftal. Ik denk dat er geen één verdediger in de Tweede Divisie is, die het prettig vindt om tegen Lowie te spelen. Hij stond al eerder op onze radar, ook omdat Frenk Keukens destijds overkwam van De Treffers, maar ging toen naar Spakenburg. Daar is de concurrentie enorm, waarbij Lowie aangaf dat hij weer graag aan minuten wil komen in een prettige omgeving. Wij willen hem als club het vertrouwen geven, om de komende twee jaar de spits van Kozakken Boys te worden. Wij hebben een historie met spitsen van statuur, die hier naam gemaakt hebben. We hopen dat Lowie dat ook lukt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app