Afbeelding
Foto:
ingezonden mededeling

Hoe kun je je team veilig en fit houden tijdens een uitwedstrijd?

Nieuws 439 keer gelezen

Het thuisvoordeel is misschien meer geworteld in voetbal dan in welke andere sport dan ook, waarbij teams waarschijnlijk ongeveer 0,57 punten meer zullen behalen bij een thuiswedstrijd dan bij een uitwedstrijd, zo blijkt uit een onderzoek. Maar terwijl thuiswedstrijden teams de grootste voorsprong geven, vormen uitwedstrijden een belangrijk onderdeel van het speelschema van een voetbalteam. 

Ervoor zorgen dat spelers veilig en probleemloos naar uitwedstrijden kunnen komen, is cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen zijn beste prestaties kan leveren op het veld. Maar veilig en gezond reizen gaat niet alleen over van A naar B komen. Spelers moeten ook gefocust zijn op hygiëne, slaapkwaliteit en voeding terwijl ze onderweg zijn om op hun best te zijn voor de wedstrijd.

Voorbereiding is de sleutel tot een veilige roadtrip, zelfs als je de route naar het sportpark van de tegenstander goed kent. Voordat je de weg op gaat, moet je ervoor zorgen dat de voertuigen waarin de spelers reizen in goede staat zijn. Het is ook een goed idee om de wegen in kaart te brengen die je van plan bent te nemen in je private lease occasion en te controleren op reisadviezen waarvan je op de hoogte moet zijn. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd geeft om de reis te maken, rekening houdend met toiletstops en rustpauzes. Op het uitveld komen is ook goed om spelers te helpen acclimatiseren aan de verschillende omgevingen. Dit betekent ook dat als er tijdens de reis problemen zijn, het team zich niet hoeft te haasten. 

Uitwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van voetbal, maar ondanks het feit dat veel Nederlanders geloven dat reizen een groter risico op ziekte met zich meebrengt, zou bijna een derde nog steeds reizen ondanks verkoudheid of griepachtige symptomen. Voetbalspelers kunnen op weg naar wedstrijden echter gezond blijven door hun eigen goede hygiënepraktijken te hebben, zoals regelmatig handen wassen en het dragen van ontsmettingsdoekjes om stoelen, veiligheidsgordels en armleuningen af te vegen. Het is ook belangrijk dat ze tijdens de reis goed uit te rusten, vooral als het een lange roadtrip is naar de tegenstander. Wellicht kan het dan zelfs een aanrader zijn om een dutje te doen in auto zodat de spelers goed uitgerust aan de uitwedstrijd beginnen.

Het hebben van een gezond dieet en gehydrateerd is bovendien cruciaal voor voetballers voor het behouden van fitheid en het versterken van de immuniteit. Maar het kan moeilijk zijn om gedisciplineerd te blijven tijdens het reizen naar een uitwedstrijd. Het is heel gemakkelijk om onderweg toe te geven aan het gemak van fastfood. Een eenvoudige oplossing is om gezond voedsel in te pakken dat ervoor zorgt dat spelers niet in de verleiding komen om langs een benzinestation te gaan voor een snack. Fruit en noten zijn bijvoorbeeld makkelijke en goede voedingsmiddelen om mee te nemen. Ze zitten boordevol koolhydraten en zijn niet alleen van onschatbare waarde voor de productie van glycogeen voor spieren, maar ze zijn ook gemakkelijk te eten onderweg. Neem dit dus mee! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 41 minuten geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01