Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Heukelum wil tegen Altena veiliger komen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.424 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Dinsdagavond 10 mei is er een vrijwel compleet competitieprogramma. Alleen ASH en SV Noordeloos hebben al vorig jaar in Hellouw op een vrije zaterdag hun duel vooruit gespeeld. 

Heukelum vervolgt thuis de spannende race voor directe handhaving in de tweede klasse. Ditmaal is Altena dinsdag de tegenstander. In Nieuwendijk werd het een doelpuntloos gelijkspel, maar nu op eigen veld zal Heukelum de fraaie opmars willen voortzetten door te winnen. Dan komen er ook in de derde periode prachtige perspectieven. Arbiter is Francisco Alvarez uit Zwijndrecht.

FC De Bilt-WNC
WNC won eind februari in Waardenburg met 3-1 van FC De Bilt. Dinsdagavond heeft WNC in De Bilt weer een goed resultaat nodig om de mooie kansen op kwalificatie voor de promotienacompetitie intact te kunnen houden. FC De Bilt verkeert echter inmiddels in serieus gevaar en zal zich zeker fel verzetten. Scheidsrechter is Jerry Molenaar uit Ophemert.

De Zwerver-Tricht
Tricht verloor thuis na een eerst geslaagde inhaalrace vlak voor tijd toch nog met 2-3 van De Zwerver. In Kinderdijk zal revanche voor Tricht lastig worden, want de thuisclub strijdt ook nog mee voor de belangrijke derde plaats. Gesterkt door de knappe remise van afgelopen weekend bij Roda Boys hoopt Tricht toch op succes. Arbiter Leo van Heiningen uit Hendrik Ido Ambacht zal dit duel leiden.

MVV’58-GDC
MVV’58 ontvangt GDC, waarvan in Eethen met 1-0 werd verloren. Het solide GDC behoorde in de derde klasse D bovenin nog lang tot de kanshebbers voor een prijs, maar verslikte zich afgelopen weekend lelijk in NOAD’32. Thuisclub MVV’58 won zelf wel keurig en zal in Meteren dinsdag tegen GDC gaan proberen opnieuw te zegevieren. Scheidsrechter is Ad Bracht uit Ammerzoden.

Sparta’30-Vuren
Vuren wil in Andel tegen Sparta’30 revanche voor de late 1-2 thuisnederlaag tegen deze Brabantse opponent. Alleen dan kan Vuren na al vier zeges op rij in de derde periode volop blijven meetellen. Sparta’30 presteert erg wisselvallig en dat maakt de uitslag nogal onzeker. De Gorkumse arbiter Dirk de Ruiter zal dit duel leiden.

NOAD’32-Haaften
Haaften speelt in Wijk en Aalburg tegen NOAD’32, dat fel strijdt om de laatste plaats en directe degradatie uit de derde klasse te ontlopen. En met succes, want de rode lantaarn werd afgelopen zaterdag aan BZC’14 overgedaan. Haaften verkwanselde juist haar perspectieven in de derde periode door thuis van NEO’25 te verliezen. Prolongatie van de 2-1 thuiswinst tegen NOAD’32 staat voor Haaften in Brabant dus alleszins op losse schroeven. Toon Fitters uit Nieuwkuijk is de arbiter.

Asperen-Herovina
Asperens topscorer Gerard Breider en Herovina-middenvelder Coen de Ridder gingen vorige week op Regio-Voetbal al in op het belang van de avondderby tussen hun clubs. De kansen op deelname aan de promotienacompetitie staan immers op het spel. Voor Herovina zijn die perspectieven na de 2-4 nederlaag tegen ZBC’97 aanzienlijk verkleind en ook voor Asperen wordt het na 2-1 verlies bij Unitas nog een hele toer om de promotieduels te bereiken. Het 3-0 verlies in Herwijnen roept voor Asperen sowieso om revanche. Maar Herovina heeft ongetwijfeld heel andere plannen. Uit de Langstraat komt Jan van Mersbergen deze streekderby arbitreren.

Leerdam Sport-SVS’65
De prestaties van Leerdam Sport en SVS’65 zijn dit seizoen vrij matig. Zo verspeelde Leerdam Sport afgelopen weekend in Lexmond een duidelijke voorsprong om in de slotfase toch nog met 4-3 weer te verliezen. In Spijk won SVS’65 ook met die 4-3 cijfers van Leerdam Sport , maar nu in Leerdam kan het dubbeltje net zo makkelijk de andere kant op gaan vallen. Owen Struijk is de arbiter van dienst.

SV TOP-GVV
GVV won in Geldermalsen met 2-0 van SV TOP, maar de club uit Oss presteert de laatste tijd met eclatante zeges bij Rhelico en Well ronduit prima en is daardoor voor GVV een geduchte concurrent geworden om de promotienacompetitie te halen. Toch heeft GVV in Brabant zelf ook een gunstig resultaat nodig om in die promotierace te kunnen blijven. De Bossche scheidsrechter Hassan Cakir is de arbiter.

Kerkwijk-Beesd
Beesd en Kerkwijk deelden eerder in Beesd met 2-2 de buit. In de Bommelerwaard zal het krachtsverschil weer klein zijn, al start Kerkwijk gezien de iets hogere ranglijstpositie en de grillige prestaties van Beesd wel als licht favoriet. Arbiter Arie Kant uit Giessen zal deze wedstrijd leiden.

Rhelico-FC Tilburg
Rhelico voetbalt in Rumpt tegen FC Tilburg, waartegen in Brabant met 0-0 gelijk werd gespeeld. De bezoekers hebben nog een minieme kans op het bereiken van de nacompetitie, maar Rhelico is zelf ook dringend weer eens aan een zege toe. Bert Littel uit Hank is de scheidsrechter van dienst.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app