• Tricht en Heukelum tijdens de editie van vorig jaar.
• Tricht en Heukelum tijdens de editie van vorig jaar. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Voorbeschouwing Vijfheerenlanden/West-Betuwe: Brederodes hoopt op eerste winst, Tricht en Heukelum kruisen degens

Nieuws Voorbeschouwingen 1.790 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Voor de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe is er zaterdag weer een vol programma. Een overzicht. 

Vijfheerenlanden

Bennekom - LRC Leerdam
LRC Leerdam gaat zaterdag in 1D op bezoek bij Bennekom. De Leerdammers herstelden zich vorige week met een 6-0 overwinning op Achilles’29 van de valste start op de eerste speeldag tegen SVW (2-1 verlies). Bennekom pakte twee punten in drie wedstrijden. Een goede test voor LRC om te zien of men tot het linker- of rechterrijtje gaat behoren dit seizoen.

Lekkerkerk - SV Meerkerk
SV Meerkerk kent een uitstekende start van het seizoen, met na drie speelronden nog altijd het volle aantal punten. In Lekkerkerk treffen de Meerkerks een ploeg die met vier punten uit drie duels een redelijke start kent. Everstein bewees vorige week dat het wel degelijk mogelijk is om het dit Meerkerk moeilijk te maken. Slaagt Lekkerkerk ook in die opdracht?

Ameide - Bergambacht
Ameide staat zaterdag in eigen huis tegenover Bergambacht. Beide dorpen grenzen aan de rivier De Lek en dus kan er best gesproken worden van streekderby. Ameide won eenmaal, maar verloor twee keer, terwijl Bergambacht een keer won. een keer gelijkspeelde en een keer verloor. Het is dus aanhaken of afhaken voor beide ploegen.

SC Everstein - Haastrecht
SC Everstein ontvangt Haastrecht. De Everdingers pakten pas een puntje in 3D, met als kanttekening dat de ploeg van Remko Versteeg vorige week meer verdiende tegen Meerkerk en dat een van de titelfavorieten, De Alblas, al op bezoek kwam. Titelkandidaat is Haastrecht misschien ook wel. De ploeg kent namelijk een uitstekende start met zeven punten uit drie duels. Vorige week won de ploeg met 3-0 van, jawel, De Alblas. Geen eenvoudig karwei dus voor Everstein.

VVAC - HSSC’61

HSSC’61 boekte vorige week zijn eerste overwinning van het seizoen, na eerder twee keer vrij kansloos verloren te hebben. VVAC pakte twee punten uit de eerste drie duels. Die punten werden wel behaald tegen de nummers drie, vier en vijf van de ranglijst. Een spannend duel dus in Ottoland.

Brederodes - JSV Nieuwegein
Brederodes krijgt in Vianen bezoek van buurman JSV Nieuwegein in 3D van West 1. Brederodes beging het seizoen nog aardig met een 2-2 gelijkspel bij IJFC, maar moest vervolgens harde nederlagen incasseren tegen Houten (0-6) en Elinkwijk (5-2). Met name het aantal tegengoals zal trainer Marcel Akkerman van Brederodes zorgen baren.

Op bezoek komt JSV Nieuwegein, de ploeg die vooraf misschien wel als zwakker broeder werd gezien in deze competitie. Toch verloor de ploeg maar nipt van Houten (2-1) en won het zelf van Elinkwijk (1-0), dezelfde tegenstander waar Brederodes dus ruim van verloor. De mannen in het groen-geel kunnen hun borst dus nat maken. 

GVV - Lekvogels
Lekvogels gaat op bezoek bij GVV in Geldermalsen. De ploeg uit Lexmond won vorige week voor het eerst en dat deed men meteen met ruime cijfers: 5-0 tegen Leerdam Sport’55. GVV won van datzelfde Leerdam Sport en verloor ban Asperen. De ploeg lijkt geen hoogvlieger te zijn in 4E. Mogelijkheden voor beide ploegen.

Leerdam Sport’55 - ASH
Leerdam Sport’55 heeft na drie speelronden nog altijd geen punten. Tegen GVV en Asperen boden de Leerdammers nog goed tegenstand, maar vorige week bij Lekvogels had de ploeg een totale off-day (5-0). ASH pakte ook nog maar een puntje. Het lijkt een goede gelegenheid voord de thuisploeg om te gaan strijden voor de eerste punten.

West-Betuwe

WNC - Spijkenisse
WNC is weer terug op aarde na twee achtereenvolgende nederlagen. De ploeg kende hiervoor een wervelende competitiestart en bevindt zicht nu op de zevende plaats. Vorige week verloor WNC nipt van koploper ODIN 59 en dus zal het goede gevoel van de Waardenburgers niet ineens over zijn. Tegenstander Spijkenisse behaalde een puntje minder dan WNC. Een spannend duel lijkt dus in de maak.

Tricht - Heukelum
Een aantrekkelijk duel in 2H met Tricht tegen Heukelum. Tricht begon get seizoen met twee overwinningen, maar die reeks kreeg vorige week tegen EBOH geen vervolg: in Dordrecht werd verloren met 1-0. Heukelum pakte uit tegen Schelluinen een punt, maar verloor van Alblasserdam en GRC-14. Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op het duel met routeniers van beide ploegen Ramon van Soelen en Ricardo Papilaja.

Vuren - MVV’58
Vuren en MVV’58 trappen in 3E om 14:30 uur af voor de onderlinge derby. Beide ploegen kenden nagenoeg dezelfde competitiestart. De eerste twee duels werden namelijk verloren, waarna vorige week de eerste punten kon worden bijgeschreven. Vuren deed dat bij BLC en MVV’58 tegen Dongen.

Haaften - NEO’25
In diezelfde competitie krijgt Haaften bezoek van NEO’25. Haaften heeft elk mogelijk resultaat al een keer behaald in drie wedstrijd: een gelijkspel, winst en verlies. Neo’25 pakte twee punten en won dus nog niet.

Herovina - SVS’65
Herovina is de trotse koploper van 4E na drie duel en hoop dat na zaterdag nog even te blijven. In Herwijnen komt SVS’65 op bezoek. De ploeg uit Spijk won op de eerste speeldag, maar moest vervolgens twee nederlagen incasseren. Kan de ploeg die negatieve spiraal doorbreken?

Groot-Ammers - Beesd
Beesd mag op bezoek bij Groot-Ammers. Beesd behaalde pas één punt en Groot-Ammers haalde er al zeven. Beesd zal op voorhand dus al blij zijn met een punt en elk resultaat minder dan de winst zal voor Groot-Ammers voelen als een nederlaag.

Peursum - Rhelico
Peursum en Rhelico staan tegen over elkaar in Giessenburg. De thuisploeg kent een sterke start met zeven punten uit drie duels. Rhelico heeft pas een punt, maar speelde ook pas twee duels. Aftrap om 15:00 uur.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden