• Heukelum gaat op bezoek bij Altena.
• Heukelum gaat op bezoek bij Altena. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Degradatiekraker tussen Altena en Heukelum; mogelijkheden voor HSSC’61, Ameide en SC Everstein

Nieuws 1.259 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Vanwege de wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK in Qatar zijn veel aanvangstijden komend weekend vervroegd. Desondanks een vol programma, ook voor de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. Een overzicht. 

Vierde divisie
In de vierde divisie A gaat WNC op bezoek bij Achilles Veen. WNC presteert nog altijd uitstekend met een zesde plek als resultaat. Toch gingen de Waardenburgers vorige week wel onderuit bij ARC. Achilles Veen heeft het met een dertiende stek een stuk zwaarder.

Eerste klasse
In 1D gaat LRC Leerdam op bezoek in Doetinchem bij DZC’68. Een mooie test voor de Leerdammers die de laatste vijf duels in winst om wisten te zetten. DZC staat vierde en wil ook graag meedoen om de bovenste plaatsen. Het verschil tussen de beide verenigingen is vijf punten.

Tweede klasse
Heukelum wist vorige week in 2H voor het eerst dit seizoen te winnen van Woudrichem. Hierdoor staat de tegenstander van zaterdag, Altena, nu op de laatste plaats. Er zal beide ploegen veel aan gelegen zijn om het onderlinge duel te winnen; aan een punt heeft men niets.

Tricht heeft in dezelfde afdeling eveneens een uitbeurt op het programma staan. De Trichtenaren mogen naar Roda Boys. Nummer acht Tricht kent een wisselvallig seizoen, waarin grote overwinningen worden afgewisseld met onnodige nederlagen. Roda Boys staat op plek vijf met twee punten meer. 

Derde klasse
SV Meerkerk speelt zaterdag opnieuw een topper. Na de nederlaag tegen koploper De Alblas gaan de mannen van Gert-Jan Koekkoek nu op bezoek bij nummer twee Haastrecht. Meerkerk zelf heeft drie punten minder en staat vierde.

In dezelfde afdeling komen ook laagvliegers HSSC’61, Ameide en SC Everstein in actie. De ploegen staan elfde, twaalfde en dertiende en zullen dit seizoen alle zeilen bij moeten zetten om ook volgend seizoen in deze afdeling actief te zijn. HSSC speelt thuis tegen Bergambacht dat er met een tiende plek niet veel beter voor staat. Ook voor Ameide liggen er kansen met een wedstrijd tegen hekkensluiter Dilettant, dat nog altijd puntloos is. SC Everstein speelt thuis tegen Hardinxveld. Die laatste ploeg begon goed aan het seizoen, maar verloor de laatste vijf wedstrijden op rij. 

In 3E hebben ook MVV’58, Haaften en Vuren het niet makkelijk. MVV’58 treft in Meteren NEO’25. De thuisploeg staat negende met acht punten, de bezoekers hebben één puntje meer en staan direct boven MVV. Nummer elf Haaften gaat op bezoek bij nummer tien Dongen, ook hier liggen op voorhand dus kansen om uit de onderste regionen weg te komen. De wedstrijd van Vuren tegen DESK is verplaatst naar dinsdagavond. 

In 3D van afdeling West gaat de groen-gele formatie van Brederodes op jacht naar drie punten bij Nieuw Utrecht. Brederodes bezet voorlopig een plek in de middenmoot. Nieuw Utrecht heeft drie punten meer en staat vijfde. 

Vierde klasse
Herovina en Asperen doen vooralsnog mee op de bovenste plaatsen in 4E. Herovina verloor op twaalf november voor het eerst deze competitie van Groot-Ammers. Daarna kwam de ploeg uit Herwijnen niet meer in actie. Zaterdag speelt de formatie thuis tegen Unitas dat vierde staat en ook de aansluiting bij de bovenste ploegen wil houden. 

Asperen speelt thuis tegen Beesd. Asperen zal met niks minder dan de winst genoegen nemen, maar speelde toch al drie keer gelijk tegen tegenstanders waar ook een overwinning op werd verwacht. 

ASH en SVS’65 staan in de middenmoot van deze competitie. Het verschil tussen beide ploeg is één punt in het voordeel vaan ASH. De winnaar vindt aansluiting bij de subtop. 

In de staart van deze competitie gaat Lekvogels op zoek naar drie punten tegen Rhelico. GVV speelt in Geldermalsen tegen koploper Groot-Ammers, terwijl het puntloze Leerdam Sport’55 bezoek krijgt van nummer vijf Peursum. 

 Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app