• ASV Arkel - SC Everstein (2-2).
• ASV Arkel - SC Everstein (2-2). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Toppers voor LRC en Asperen, degradatieduel voor SC Everstein

Nieuws Voorbeschouwingen 1.519 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Nadat de meeste ploegen vorige week mochten genieten van een weekje rust, komen de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe zaterdag bijna allemaal weer in actie. Brederodes, Vuren en Leerdam Sport’55 zijn wel vrij. Een overzicht van de wedstrijden. 

Vierde divisie
WNC komt zaterdag in Waardenburg uit tegen Nieuwenhoorn. Na een goed begin van het seizoen is WNC afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. De laatste overwinning dateert bovendien van 19 november van het vorige jaar en vorige week kregen de Waardenburgers nog met 0-5 op de broek van Goes. Nieuwenhoorn staat achtste met zes punten meer. 

Eerste klasse
In Leerdam staat de topper tussen LRC Leerdam en DTS Ede op het programma. De Leerdammers staan tweede in 1D, terwijl de bezoekers op de vierde plaats staan. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten, LRC speelde bovendien een wedstrijd minder. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder dit seizoen. 

Tweede klasse
In 2H gaat Heukelum op bezoek bij Streefkerk. Heukelum staat elfde, maar heeft de smaak te pakken met achtereenvolgens overwinningen op Alblasserdam en Schelluinen op zak. Streefkerk staat met een zevende plaats in de middenmoot.

Tricht ontvangt in dezelfde afdeling GJS. Waar Tricht het seizoen goed begon, verkeert het nu in matige vorm. Vorige week werd er nog gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Altena. GJS is juist bezig aan een uitstekende reeks. Men won de laatste drie duels en verloor op 12 november voor het laatst. De ploeg uit Dalem staat op een derde plek. 

Derde klasse D
In 3D staan er de nodige duels op het programma met belangen. Zo krijgt nummer drie Meerkerk bezoek van nummer vijf Hardinxveld. Duels van Meerkerk lijken garant te staan voor veel goals. Zo won de ploeg de laatste wedstrijden met 2-3, 3-2 en 4-3. Tegenstander Hardinxveld kende vorig jaar een moeilijke periode, waarin vijf keer op rij werd verloren, maar lijkt nu weer in goede doen. De laatste wedstrijd werd nog met 8-1 gewonnen van Arkel.

Heel andere belangen spelen er bij SC Everstein tegen VVAC. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van deze competitie en vechten dus voor lijfsbehoud. Zowel Everstein als VVAC mist de nodige spelers voor de kraker van zaterdag. Wie gaat er het beste om met deze moeilijke omstandigheden? 


Ameide behoort eveneens tot de degradatiekandidaten en krijg bezoek van runner-up Haastrecht. HSSC’61 mag naar Lekkerkerk en hoopt met een overwinning afstand te nemen van de ploegen onder zich en aansluiting te houden met de ploegen erboven.

Derde klasse E
Van de drie ploegen uit West-Betuwe die actief zijn in 3E komen alleen Haaften en MVV’58 in actie, Vuren is vrij. Middenmoter Haaften neemt het in eigen huis op tegen koploper GDC en zal hopen op een stuntje. MVV’58 mag naar Gameren voor het duel met GVV’63. De ploeg uit Meteren staat negende, de gastheer zesde. 

Vierde klasse
In 4E springt de topper tussen Herovina en Asperen het meest in het oog. Herovina is nu nog koploper, maar heeft slechts twee punten meer dan Groot-Ammers, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft. Om de druk op die ploeg te houden zal Herovina moeten winnen. Asperen staat vierde, maar heeft eveneens maar twee punten minder dan Herovina. Bij winst wipt de ploeg van Jeffrey Kleijn dan ook over die van Marcel de Groot heen.

ASH heeft zaterdag een zware opdracht met een uitbeurt bij Groot-Ammers. Verder in deze competitie: Peursum - Lekvogels, Rhelico - SVS’65, Beesd - Noordeloos en Unitas - GVV Geldermalsen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 1 uur geleden
• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 13 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 18 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) gisteren
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 3 mei, 07:15