• Heukelum en LRC bekerden tegen elkaar. Nu strijdt tegen degradatie en de ander voor promotie.
• Heukelum en LRC bekerden tegen elkaar. Nu strijdt tegen degradatie en de ander voor promotie. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Zes clubs uit Vijfheerenlanden nog niet uitgespeeld: wat staat er voor wie op het spel?

Nieuws Voorbeschouwingen 2.307 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • LRC, Heukelum, SV Meerkerk, Ameide, SC Everstein en Brederodes gaan de nacompetitie in, al zijn de belangen verschillend.

Het reguliere voetbalseizoen zit erop na afgelopen zaterdag, maar dat betekent echter nog niet dat alle trainers en spelers mogen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor LRC Leerdam, Heukelum, SV Meerkerk, Ameide, SC Everstein en Brederodes staan juist de belangrijkste weken van deze voetbaljaargang voor de deur. Wat staat er voor wie op het spel?

LRC Leerdam
LRC sloot het seizoen af als nummer twee in 1D, vijf punter achter kampioen Scherpenzeel. De Leerdammers haalden 56 punten uit 24 wedstrijden en verloren slechts twee keer. Trainer Emanuel Sluis benadrukte het al meermaals: “Met dat puntentotaal wordt je in veel gevallen kampioen.”

In dit geval dus niet. Om promotie naar de vierde divisie af te dwingen zal LRC drie wedstrijden moeten winnen, te beginnen zaterdag op het eigen Glaspark tegen De Zuidvogels.

Heukelum
Waar LRC via de nacompetitie de weg omhoog zoekt, wil Heukelum voorkomen volgend seizoen een niveau lager te acteren. Heukelum eindigde in 2H als tiende. De eerste tegenstander wordt Prinsenland, dat op doelsaldo het kampioenschap in 3D miste.

Heukelum-trainer Jerome Ceton heeft vertrouwen in een goede afloop. “Voor de winterstop hebben we maar acht punten gehaald en werden we door veel mensen al afgeschreven. Ik heb altijd gezegd dat directe degradatie niet nodig was, maar dat de nacompetitie om lijfsbehoud het hoogst haalbare zou zijn. In de tweede seizoenshelft zijn we wat onverzettelijker geworden.”

SV Meerkerk
SV Meerkerk finishte als derde in 3D. Een knappe prestatie van de formatie van Gert-Jan Koekkoek, voor wie promotie geen absolute doelstelling is en was. Nu men zich echter in deze positie heeft gemanoeuvreerd, zal de geel-zwarte formatie benieuwd zijn wat er nog meer mogelijk is. 

De geelzwarten klopten dinsdagavond Internos. Nu wacht komende zaterdag Alblasserdam. Die laatste ploeg werd negende in de competitie waarin Heukelum tiende werd.

Ameide
Ameide heeft wat langer de tijd om zich voor te bereiden op de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van Jan Verveer eindigde in dezelfde competitie als Meerkerks als tiende. Op zaterdag 3 juni is de ploeg nog vrij, waarna men er op 10 juni moet staan voor de thuiswedstrijd tegen MVV’58. Die ploeg eindigde in 3E eveneens als tiende.

“Een oude bekende, want in mijn eerste periode als trainer van Ameide hebben we ook tegen deze ploeg uit Meteren gespeeld. Een tijdje geleden, maar in mijn herinnering een moeilijke en fysiek sterke tegenstander. Dat zal niet veel anders zijn dit keer”, aldus Ameide-trainer Jan Verveer.

SC Everstein
Everstein eindigde onder Ameide als elfde, wat betekent dat de Everdingers een ronde meer moeten overleven om ook volgend jaar in de derde klasse actief te zijn. De eerste tegenstander komende zaterdag is Haaften. Haaften eindigde in 3E eveneens als elfde.

Everstein nam anderhalve week terug afscheid van trainer Remko Versteeg om een schokeffect te creëren. Afgelopen zaterdag, met de nieuwe trainer Robin Berendsen aan het roer, was daar qua resultaat nog weinig van te merken. Everstein verloor met 3-2 van VVAC, maar Berendsen zag wel degelijk positieve punten. “Er zat weer spirit in de ploeg, iets wat ik de laatste wedstrijden - die ik wel allemaal heb gezien - miste.”

Brederodes
Ook Brederodes moet via de nacompetitie lijfsbehoud veilig zien te stellen. De ploeg uit Vianen kende een onrustig seizoen, waarin afscheid werd genomen van twee trainers: Marcel Akkerman en Jon van Staa. Na het vertrek van die laatste leken de resultaten wat te verbeteren, maar afgelopen zaterdag kroop men door het oog van de naald. Brederodes verloor bij hekkensluiter Zwaluwen Utrecht, maar zag concurrent Vriendenschaar ook verliezen, waardoor rechtstreekse degradatie werd afgewend.

Brederodes speelt zaterdag in Vianen tegen het Amersfoortse HVC, dat derde werd in de eigen vierde klasse.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app