• Op De Burcht wordt de derby tussen SV Meerkerk en Groot-Ammers gespeeld.
• Op De Burcht wordt de derby tussen SV Meerkerk en Groot-Ammers gespeeld. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Periodetitel lonkt voor SteDoCo in derby tegen Unitas, De Alblas ontvangt soevereine koploper Oranje Wit

Nieuws Voorbeschouwingen 1.980 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De derby tussen SteDoCo en Unitas kan de Hoornaarse koploper een prijs opleveren in de vorm van de eerste periodetitel. Dan moet er sowieso gewonnen worden, maar ook de concurrentie moet punten laten liggen. Zo niet, dan valt de beslissing een week later.

Lees ook

Eerste klasse
In de 1e klasse D wacht Nieuw-Lekkerland de lastige uitbeurt tegen Brielle, dat afgelopen zaterdag (toenmalig) koploper Papendrecht pootje lichtte. Sliedrecht is de nog altijd puntloze hekkensluiter. Daar zal tegen Sparta AV verandering in moeten komen om al niet voor de winterstop in een ‘uitzichtloze’ situatie te belanden. Papendrecht is vrij.

Tweede klasse
De Alblas neemt het in de 2e klasse F op eigen veld op tegen de tot nu toe soevereine koploper Oranje Wit. De streekgenoten Streefkerk en De Zwerver hebben het zwaar. Kunnen de ‘meerkoeten’ tegen Alexandria’66 van de nul af komen? De Zwerver krijgt op De Schans de kans bij een overwinning naar tegenstander Spirit toe te kruipen.

De start van trainer Johan van der Werff bij GJS was ongelukkig met een thuisnederlaag tegen SV Houten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen; maar één ding is zeker: de ploeg uit Dalem kan zaterdag de borst natmaken bij 2G-koploper Achilles’29. SVW zal op een betere start gerekend hebben dan de huidige dertiende plaats. Op sportpark Molenburg moeten de streepjes de mouwen maar ‘ns extra opstropen tegen WSC. Hardinxveld stuntte afgelopen zaterdag tegen Roda Boys/Bommelerwaard en zal dezelfde drive in Zaltbommel nodig hebben tegen Nivo Sparta.

Derde klasse
Schelluinen is in de 3e klasse C de naaste belager van GSC/ODS. Om in het spoor te blijven van de sterke koploper is winst op het jonge Drechtstreek noodzakelijk, maar dat is wel de nummer drie van de ranglijst. Op De Burcht staat met SV Meerkerk - Groot-Ammers een ‘derby’ op het programma. Beide ploegen staan met zeven punten in de middenmoot.

Arkel - Haastrecht is eveneens een duel tussen twee middenmoters, al zal de verliezer voorlopig even naar onderen moeten kijken. Alblasserdam moet proberen in Dordrecht bij Wieldrecht de penibele ranglijstpositie te verbeteren. Unitas kan goede zaken doen door DFC op nul punten te laten. Bij een ander resultaat nemen ook voor de Gorinchemse promovendus de zorgen toe.

Vierde klasse
Koploper VVAC wacht in de 4e klasse E de lastige uitbeurt tegen het geroutineerde SVS’65, dat na uitglijder tegen SSW zal vlassen op een goed resultaat. Ook Asperen-Peursum is een topper; deze ploegen behoren immers eveneens tot de kopgroep van vooralsnog vijf ploegen.

Ameide hunkert naar de eerste driepunter. Een resultaat dat thuis tegen SC Everstein niet zomaar voor het oprapen ligt. SV Noordeloos moet de goede vorm zien door te trekken tegen Lekvogels, dat twee punten minder heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden