• Ameide - Groot-Ammers (0-0).
• Ameide - Groot-Ammers (0-0). Foto: Gerco van Oort
voorbeschouwing

Derby Day in 3C met De Alblas-VVAC, GrootAmmers-Ameide en de interessante ontmoeting tussen SV Meerkerk en Alblasserdam

Algemeen Voorbeschouwingen 1.512 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de 3e klasse C vliegen de derby’s je zaterdag 27 november weer om de oren. Naast De Alblas-VVAC en Groot-Ammers - Ameide (update: afgelast) is zeker ook SV Meerkerk-Alblasserdam een interessante ontmoeting.

SteDoCo heeft in de derde divisie de smaak inmiddels goed te pakken. Winnen bij Ter Leede betekent sowieso weer stijgen op de ranglijst.

Eerste klasse
Voor eersteklasser Nieuw-Lekkerland wordt het tijd weer eens een winnende daad te stellen. Dat moet dan op eigen veld gebeuren tegen Kloetinge (update: wedstrijd is afgelast). Papendrecht moet ten koste van Brielle wéér een sprongetje kunnen maken op de ranglijst.

Sliedrecht speelt op eigen veld de topper tegen Huizen. Bij winst laat Sliedrecht zien serieus tot de titelkandidaten te behoren.

Tweede klasse
De Zwerver staat in 2F op de grens van het linker- en het rechterrijtje. Uit bij SVW zullen de Kinderdijkers het niet gemakkelijk hebben, zo is de verwachting. Dat laatste geldt zeker voor ASV Arkel bij Roda Boys, één van de titelkandidaten. GJS speelt de topper tegen het Dordtse Wieldrecht. Bij een Dalemse nederlaag gaat Wieldrecht richting een comfortabele situatie. Drechtstreek is zaterdag vrij.

Derde klasse
Derby Day in 3C. Koploper De Alblas voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek en kan zich tegen VVAC dus geen puntenverlies veroorloven. Als Ameide stevig in het linkerrijtje wil blijven, moet het de Lekderby tegen Groot-Ammers winnen. SV Meerkerk-Alblasserdam wordt een interessante confrontatie. Beide ploegen zijn de laatste weken namelijk aan een stevige opmars bezig.

Streefkerk lijkt het lek boven te hebben en met Andy van Vugt als goalgetter is een verrassing tegen DFC niet uitgesloten. Hardinxveld liet bij Dubbeldam een lelijke steek vallen en zal zich bij Dilettant moeten herstellen.

In 3D haakt Schelluinen alleen aan als het de lastige uitbeurt bij SV Capelle tot een goed einde weet te brengen.

Vierde klasse
ASH doet het in de 4e klasse E verrassend goed. Kan SV Noordeloos op eigen veld zand in de Hellouwse motor strooien? Unitas blijft nog wat wisselvallig, maar tegen SSW vullen wij een ‘1’ in op het denkbeeldige totoformulier. Peursum is vrij.

Derde divisie zondag
Unitas pakte uit met een mooie zege op koploper OFC. Tegen Dongen zal de Gorinchemse derdedivisionist echter weer volledig bij de les moeten zijn om met de drie punten naar huis te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas (zondag) verlengt met Medhanie Habtemariam en trekt Adam Sesay aan 35 minuten geleden
• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel? voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kans voor Achilles Veen in Dongen; strafschoppenserie moet opnieuw 17 uur geleden
Afbeelding
Na Brett van der Sluijs kondigt ook Sergio Hughes zijn vertrek aan bij Kozakken Boys O23 17 uur geleden
Logo
• Raily Ignacio is terug en scoort voor Kozakken Boys meteen weer aan de lopende band.
Ignacio terug op De Zwaaier: 'We moeten nog maar vier punten inhalen op Scheveningen om safe te zijn' 29 feb, 07:15
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Lekvogels-Peursum 28 feb, 13:45