• Dilettant - De Alblas (0-7).
• Dilettant - De Alblas (0-7). Foto: Wijntjes Fotografie
voorbeschouwing

De Alblas aast op eerste periodetitel

Algemeen Voorbeschouwingen 1.782 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In het regionale amateurvoetbal worden zaterdag 20 november de eerste periodetitels vergeven. De Alblas heeft in 3C de beste papieren, maar kan zich geen misstap veroorloven.

Na twee corona-afgelastingen moet derdedivisionist SteDoCo het ritme zien te hervinden tegen DVS’33. Dat zal nog niet meevallen, want het is titelkandidaat DVS’33 Ermelo dat naar Hoornaar komt.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland staat voor de pittige opgave zich tegen XerxesDZB te herstellen van enkele mindere resultaten. Papendrecht heeft zich inmiddels herpakt na een mindere start en zal thuis tegen Heinenoord zeker perspectief zien.

In 1C gaat Sliedrecht-Montfoort SV’19 vanwege corona niet door.

Tweede klasse
GJS is kanshebber op de eerste periode in 2F. Zelf de derby tegen SVW winnen en dan afwachten wat Wieldrecht in Kinderdijk doet, luidt het devies. De Dordtenaren hebben het in eigen hand. ASV Arkel kwam goed voor de dag tegen Heukelum, maar het nog ongeslagen, stugge Altena is andere koek.

Drechtstreek zal zich onderin lucht willen verschaffen door een driepunter bij Heukelum. De Zwerver is op De Schans zeker niet vies van een stunt tegen koploper Wieldrecht.

Derde klasse
In 3C liggen De Alblas en DFC op periodekoers. Op basis van het doelsaldo heeft De Alblas de beste papieren, maar het moet zich dan niet verslikken in hekkensluiter Schoonhoven, een ploeg die op basis van de aanwezige kwaliteit in de (door blessures geplaagde) selectie veel te laag staat. Alblasserdam is ook aangehaakt bij de kopgroep en Groot-Ammers lijkt dus de borst nat te kunnen maken. Ameide wil zich op eigen veld herstellen tegen Dilettant en Streefkerk zal het tegen FC Perkouw alleen voor drie punten willen doen.

Hardinxveld gaat normaliter bij Dubbeldam de punten ophalen. De derby VVAC-SV Meerkerk is vanwege coronaperikelen bij de thuisclub van het programma gehaald.

Om in 3D bovenin mee te blijven doen, moet Schelluinen thuis winnen van BZC’14.

Vierde klasse
Peursum is hard aan een overwinning toe en dat zal dan tegen Leerdam Sport’55 moeten gebeuren. SV Noordeloos gaat bij Asperen op zoek naar een stuntje. Unitas heeft eindelijk de weg naar boven ingeslagen en wil zaterdag opponent ASH op de ranglijst passeren.

Derde divisie zondag
Een mooie krachtproef voor Unitas. De tot nu toe soevereine koploper OFC komt zondag naar Molenvliet. OFC won al tien keer. Wordt het nummer elf, of kan Unitas daar een stokje voor steken?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden