• SteDoCo - Unitas.
• SteDoCo - Unitas. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Veel op het spel bij derby’s Unitas-SteDoCo, De Zwerver-De Alblas en Arkel - Groot-Ammers

Nieuws Voorbeschouwingen 1.798 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Er staan zaterdag 6 april in de Alblasserwaard nogal wat (semi-)derby’s op het programma. Die zijn doorgaans sowieso al niet saai, maar zeker niet als er veel op het spel staat. En dat is ditmaal het geval.

Derde divisie

In de derde divisie B heeft SteDoCo de koppositie heroverd. Streekgenoot Unitas staat daarentegen op een directe degradatieplaats. Beide clubs treffen elkaar om 18:00 uur op Molenvliet, waarbij het de grote vraag is of Unitas voor een stunt(je) kan zorgen.

Eerste klasse

Er zal Papendrecht veel aan gelegen zijn in de 1e klasse D de goede serie van de afgelopen weken voort te zetten. Pittig wordt dat wel, want de tegenstander is runner-up Spijkenisse. Hekkensluiter Sliedrecht blijft azen op de eerste driepunter van het seizoen. Zal het dan op De Lockhorst tegen BVCB gebeuren?

Nieuw-Lekkerland is vrij.

Tweede klasse

In de 2e klasse F springt de derby tussen De Zwerver en De Alblas eruit. Kunnen de Kinderdijkers hun streekgenoot meezuigen in het degradatiemoeras, of slaat De Alblas juist een slag richting handhaving? Streefkerk zal niet echt overlevingspretenties meer hebben. Wellicht dat onbevangen spel kan helpen als VVGZ op bezoek komt.

GRC 14-Hardinxveld is een degradatieclash in 2G. Als het door blessures geplaagde Hardinxveld geen punten pakt, gaat het er somber uitzien voor de hekkensluiter. De winnaar van SVW-SV Parkhout krijgt meer en meer uitzicht op handhaving, terwijl GJS bij winst op Sleeuwijk in de top-5 blijft.

Derde klasse

GSC/ODS-Schelluinen is de topper in de 3e klasse C. Wij durven amper een voorspelling te doen, want wisselvalligheid is na de winterstop troef bij beide titelkandidaten. Bij Arkel tegen Groot-Ammers gaat het vooral over wegkomen uit de degradatiezone. Winst is het enige dat telt. Het wordt SV Meerkerk zo langzaam maar zeker ook heet onder de voeten. Gert-Jan Koekkoek en zijn elftal snakken daarom naar een zege op ZBC’97.

Alblasserdam gelooft weer in het ontsnappen aan directe degradatie. Een goed resultaat tegen het degelijke Haastrecht zal een nieuwe stap in die richting zijn. Unitas staat nog slechts één punt boven de rode streep en treft op verplaatsing de ploeg in vorm: runner-up Wieldrecht. Drechtstreek-Groote Lindt is een subtopper, waarbij beide clubs overigens heus nog niet helemaal zijn uitgespeeld in de spannende titelrace.

Vierde klasse

De kampioensstrijd in 4E is ook nog niet beslist, want koploper VVAC is een stuk minder soeverein dan voor de winterstop. SSW-uit moet te doen zijn, maar de groenwitten kunnen zich geen verslapping veroorloven. Peursum-trainer Hans Harmans roept al weken dat zijn ploeg bijna veilig is, maar daarmee doet hij de roodhemden schromelijk tekort. De top-3 speelt de komende weken nog tegen elkaar en Peursum doet dus volop mee om promotie. In Spijk zal SVS’65 wel fel tegenstand bieden, want de geroutineerde opponent wil in de komende wedstrijden de sprong naar de beste zes maken.

Plaatsing bij de eerste zes is ook de inzet bij HSSC’61-SV Noordeloos. Ameide ontvangt Leerdam Sport’55 en moet winnen om niet toch niet weer beneden te gaan moeten kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden