Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Kerkwijk stunt in seizoensopener met zege op titelkandidaat

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK • De seizoensouverture had voor Kerkwijk niet mooier gekund. In eigen huis werd titelkandidaat Unitas met 1-0 verslagen.


Die overwinning lag niet in de lijn der verwachting, gezien de resultaten in de voorbereiding. Daarvan was de 2-13 nederlaag tegen Alem de meest pijnlijke, vond ook Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal: "In die wedstrijd lieten we het lopen op een manier die écht niet kan. Maar goed, dat ligt nu in het verleden. Wat gebeurd is, is gebeurd. En natuurlijk is de voorbereiding hartstikke belangrijk, maar je ziet vandaag maar weer dat de punten pas vanaf de eerste speeldag worden vergeven."

Kerkwijk startte op het eigen sportpark 'De Drie Morgen' met een degelijk verdedigend blok. Daar had Unitas, dat het merendeel van het balbezit had, zichtbaar veel moeite mee. In de eerste helft waren er daarom ook maar weinig goede kansen te noteren.

Na rust kreeg Kerkwijk steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. De ploeg van Bouchlal zat tien minuten voor tijd helemáál op rozen, toen Michel van den Hanenberg voor de 1-0 zorgde. De pas achttienjarige spits, die vorig seizoen vijftien maal doel trof, heeft daarmee zijn eerste doelpunt van het seizoen alweer te pakken. Bovendien leverde zijn goal voor Kerkwijk een onverwachte, maar klinkende driepunter op.

Collectief
Na afloop roemde Bouchlal het collectief: "Daar moeten we het van hebben. Wij hebben geen ploeg die grote uitschieters zoals een Michel Kooijman of een Willem Looijen heeft, maar als collectief kunnen we echt wel wat gaan presteren. Als je als collectief knokt voor iedere centimeter, dan kun je dus ook dit; een overwinning boeken op één van de titelfavorieten. Dit geeft een fantastisch gevoel, hier kunnen we mee door."

Dat vervolg is er volgende week in de vorm van de uitwedstrijd bij Well. Bouchlal is op zijn hoede voor de derby tegen de rivaal: "Ik heb vandaag na de wedstrijd ook tegen de jongens gezegd, dat het volgende week veel moeilijker wordt dan dat het vandaag was. Vandaag hadden we niks te verliezen, maar volgende week hebben we alles te verliezen. Het wordt moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar een resultaat kunnen gaan halen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup