Logo regio-voetbal.nl
De Zwerver-EBOH
De Zwerver-EBOH (Foto: Richard van Hoek Fotografie)

De Zwerver houdt prima stand tegen EBOH

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KINDERDIJK • De Zwerver heeft een prima eerste indruk achtergelaten in zijn optreden tegen EBOH. Voor rust liet het elftal van trainer Joery van der Waal goed en bovendien attractief voetbal zien. Na de pauze werd De Zwerver verdedigend op de proef gesteld, maar doorstond het een Dordtse ‘voetbalorkaan’ met succes. Het leverde via 0-0 een punt op.


“En dat mag je als een positief resultaat zien tegen een sterke opponent”, vond Van der Waal na afloop van de enerverende pot op een zonovergoten en goed bezocht sportpark De Schans. In de voorbeschouwingen werd de naam EBOH vaak genoemd als één van de kanshebbers op het kampioenschap van 2F. Des te knapper was het dat De Zwerver, dat vorig seizoen onder aan de middenmoot ging in een westelijke afdeling, prima wist mee te voetballen met de gasten. 

En dat met een elftal waarin sterkouders als Guido Luijten, Gauthier Luwawa (Beide geschorst), Lucas Adelino (geblesseerd) en Jermaine Bebrout (in quarantaine) ontbraken. Van hun afwezigheid was in het eerste bedrijf niets te merken. 

Strafschop
De Zwerver voetbalde gedreven, beweeglijk en positioneel slim en probeerde toe te slaan vanuit de omschakeling. Dat leverde al meteen na de aftrap een reuze kans op de 1-0 op. Glenn Weijts werd na amper 20 seconden spelen diep gestuurd en vervolgens binnen het strafschopgebied neergehaald door EBOH’er Leroy Verkerk. De voortreffelijke scheidsrechter Metsemaker uit Geleen wees meteen naar de stip. Spijtig genoeg voor De Zwerver was penaltynemer Robert Kuijpers net iets minder resoluut dan de arbiter. Zijn inzet werd gekeerd door EBOH’s uitstekende keeper Jan-Arie Kouwenhoven.

Opmaat
De gemiste strafschop vormde de opmaat van een duel met veel scoringskansen aan beide zijden én twee uitblinkende goalies. Zo moest De Zwerver-keeper Bas Bijkerk zowel voor als na rust meermalen zijn niet geringe capaciteiten tonen om EBOH van scoren af te houden. Aan de overkant van het veld stond Kouwenhoven paraat bij gevaarlijke inzetten van onder andere de super actieve Glenn Weijts, die als ‘frontsoldaat’ bergen werk verzette. Diezelfde Kouwenhoven had mazzel dat een afstandsschot van Redouan El Akchaoui op de paal terecht kwam.

Geconstateerd mocht worden dat trainer Van der Waal al prima werk heeft verricht sinds zijn entree bij De Zwerver. Achterin heeft hij het heel aardig voor elkaar met het centrum Mathijs Vermaat/Dennis Bot en de backs Jasper Struijs en Robin Lodder, terwijl op het middenveld Stef Verloop een sterke indruk maakte. Wanneer straks de schorsingen voor Luiten en Luwawa achter de rug zijn en ook de geblesseerden weer beschikbaar zijn, heeft de debuterend hoofdcoach nog meer mogelijkheden. Een geruststellende én uitdagende gedachte na een wedstrijd die in 0-0 eindigde, waar 3-3 logischer zou zijn geweest.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup