Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Unitas is tiental Hercules met 1-0 de baas

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

UTRECHT • Unitas herstelde zich zondag van twee opeenvolgende nederlagen door de inhaalwedstrijd tegen Hercules knap met 0-1 te winnen.

Hercules is één van de kanshebbers voor de bovenste plaats en heeft een goed voetballend team. In de 8e en in de 10e minuut moest doelman Ronald Vlot een paar pegels uit zijn doel ranselen. Balverlies in de achterste linie was één keer de oorzaak van een levensgevaarlijke counter, maar zoals gezegd was er de doelman van Unitas om dat te verhinderen.

Rode kaart
Het tempo was af en toe zeer hoog, maar Unitas had zijn zaakjes goed voor elkaar en maakte het de Utrechtenaren moeilijk. Dat frustreerde een Hercules-speler schijnbaar dusdanig dat hij een speler van Unitas, op de middenlijn nota bene, van achter schopte op een dusdanige manier dat de scheidsrechter geen andere keus had dan de rode kaart te trekken en het 10 tegen 11 werd.

Unitas kreeg ook wat kleine kansen, waaronder een schuiver voorlangs van Robert Mutzers in de 26e minuut.

Rake vrije trap
In de 28e minuut kreeg Unitas een directe vrije trap te nemen op ca. 30 meter van het doel. Ilias Zaïmi ging achter het kanon staan en zijn kogel vloog in de uiterste hoek, de keeper vertwijfeld achterlatend . Een fraaie, maar onverwachte 0-1 was zeer welkom voor de roodbroeken.

Hercules, hoewel in ondertal, ging omhoog met het tempo. Dit zag er wel spectaculair uit, maar leverde geen kansen op omdat de verdediging van Unitas zeer goed georganiseerd was.

Kansen Unitas
In de tweede helft had Hercules weer een optisch overwicht, maar de kansen vielen aan de andere kant. Unitas had het zich een stuk makkelijker kunnen maken als het nog één of twee keer gescoord had, maar ondanks dat er diverse kansen werden gecreëerd viel de tweede goal niet.

In de 49e minuut een kans voor Jerrel Hak, 51e Esey Kiflom, 59e schot Ilias Zaïmi, 62e minuut een hakje van Robert Mutzers, naast, in de 76e minuut een dot van Medhanie op de keeper net zo’n dot als de laatste kans in de 89e minuut van Jerrel Hak die overschoot.

De enige redding van de Unitas-goalie was in de 70e minuut toen hij de bal in de korte hoek bij de paal tegen kon houden.

Hercules probeerde nog met wat aanvallende wissels het tij te keren, maar ook Unitas gebruikte zijn wissels en zo bleef alles in evenwicht, behalve de eindstand , die was en bleef 0-1 voor Unitas.

Woensdag het KNVB-bekeravontuur uit bij Achilles Veen en zondag weer competitie bij JOS-Watergraafsmeer.

(verslag: GVV Unitas)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup