Benschop verslaat kampioenskandidaat

Wedstrijdverslagen 680 keer gelezen

Benschop won in Wilnis na een doelpuntloze eerste helft met 1-3 van CSW, dat op de ranglijst kort achter de koploper stond.

De thuisclub maakte het Benschop knap lastig voor rust. Twee Wilnisser doelpunten werden echter vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft begon Benschop goed, maar incasseerde toen wel een tegentreffer. Uit een hoekschop kopte Mike Vergouw de gelijkmaker tegen de touwen. Kort daarna schoot Thomas Koense de Benschoppenaren op voorsprong.

“Dat was een opsteker,” vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof na afloop. ,,CSW moest nu wel komen, waardoor wij meer ruimte kregen. Een keer kwamen we goed weg, toen er een situatie ontstond waarvoor een penalty gegeven had kunnen worden. De arbiter liet doorspelen. Koense stelde met onze derde goal de zege veilig.”