Betwiste penalty Quincy Bartens beslissend bij Tricht-GJS

Wedstrijdverslagen 827 keer gelezen

TRICHT • Dankzij een benutte penalty van Quincy Bartens ontdeed GJS zich van Tricht (0-1).

GJS trad deze wedstrijd aan zonder aanvoerder Ruud Bos (lichtgeblesseerd, maar wel op de bank) en reserve-aanvoerder Sjors Hendriks (weekendje weg). Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd in punten gelijk op de ranglijst, namelijk 24 punten uit 17 wedstrijden. Door een beter doelsaldo stond GJS zevende en Tricht achtste. Vanaf de 4-5 overwinning bij GJS heeft Tricht geen punten meer verspeeld en won vijf keer achtereen.

GJS is aan een wisselvallig seizoen bezig. Drie weken geleden werd met 5-2 gewonnen van koploper Roda Boys/Bommelerwaard, daarna met 0-0 gelijkgespeeld bij Altena en vorige week met 0-1 verloren van EBOH. Tijd dus om revanche te nemen voor de 4-5 nederlaag op eigen terrein en weer eens drie punten te behalen.

0-0 bij rust
In de eerste helft was Tricht de meest aanvallende ploeg en zakte GJS ver in en loerde op een snelle uitval via de lange bal. In de achtste minuut strafte de thuisclub bijna een foutje achterin bij GJS af, maar keeper Raymon den Haan redde uitlopend met de voet. Rond het kwartier kopte Ramon van Soelen over het doel.

Na ruim een half uur ontstonden enkele gevaarlijke momenten achter elkaar voor het doel van GJS, maar de verdediging bleef de baas. In de 35e minuut kwam het eerste gevaar voor het doel van Tricht toen een afstandsschot van Yuri Bos net over de lat verdween. Vijf minuten later opnieuw een afstandsschot, nu van Jonas van Bakel, dat keeper Rian Drost net over de lat kon tikken. Kort voor de rust nog een schot van Ramon van Soelen dat net langs de kruising naast het doel verdween. Rust dus 0-0.

Protesten
In de rust werd Björn Barten vervangen door Fadelme Elonga, die goed inviel. GJS was na de rust de betere ploeg en speelde ook meer aanvallend. In de 56e minuut kopte Fadelme Elonga een corner van Jonas van Bakel naast het doel. Na ruim een uur riep heel Tricht binnen een minuut twee keer om een strafschop, respectievelijk wegens een overtreding en voor hands. Scheidsrechter Stan Claassen uit Deurne die er bovenop stond wuifde de protesten resoluut weg.

In de 79e minuut kwam alsnog Ruud Bos in het veld voor Jan Paul Nieuwersteeg. Een minuut later leek de thuisclub op 1-0 te komen, maar Joost Haggenburg kopte de bal van de doellijn.

Hands?
In de 84e minuut gaf Jonas van Bakel een mooie pass op Quincy Bartens, die zich behendig vrij speelde (volgens de assistent- scheidsrechter met de hand, maar scheidsrechter Claassen kon het zelf niet zien) en werd vervolgens in het strafschopgebied onderuit gehaald. Penalty dus. De assistent-scheidsrechter bleef met zijn vlag in de lucht staan en de scheidsrechter liep naar hem toe en zei dat hij bij zijn beslissing bleef. Quincy Bartens nam de penalty zelf en schoot hard en laag in de hoek, 0-1.

GJS kwam niet meer in de problemen en na ruim zes minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter Claassen voor het laatst.

Komende zaterdag speelt GJS thuis tegen het kwakkelende Wieldrecht. Na het behalen van de eerste periode is deze club afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst.