Unitas raakt vier keer het aluminium, maar verliest van BZC’14; SVW na winst op Woudrichem in de wachtkamer

Wedstrijdverslagen Fotoseries Proxsys Cup 3.208 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • Gaan de Gorinchemse favorieten SVW en Unitas niet naar de kwartfinales van de Proxsys Cup? Het is een scenario waar rekening mee moet worden gehouden. Maar alles is na maandagavond nog open, al hebben SVW en Unitas het niet meer in eigen hand.

Met name SVW zit in de wachtkamer en kan geen beste nummer twee meer worden. De streepjes moeten dinsdagavond dus hopen op de helpende hand van LRC Leerdam tegen Almkerk, dat de beste papieren heeft.

Vuren - Leerdam Sport’55 (4-2)
Vuren en Leerdam Sport legden een leuke eerste helft op de mat. Binnen de kortste keren stond het 1-1. Vuren-speler Michael Tahamata schoot de eerste goal van 2023 en daarmee ook de eerste goal van Vuren binnen. Maar binnen enkele tellen stond het alweer 1-1, doelpuntenmaker Reynaldo Zandhuizen. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar gingen toch rusten met een gelijke stand.

Het was Vuren dat na de rust gas ging geven en zo na 10 minuten in de tweede helft een voorsprong van drie goals wist te pakken door twee keer Jarl Deurhof en captain Ian van Wijk. Een paar minuten voor tijd deden de Leerdammers nog wat terug via Nolan Vink, maar het was Vuren dat de eerste drie punten bij mocht schrijven en zo nog kans heeft op de volgende ronde.

Doelpuntenmakers
Vuren: Jarl Deurhof (2), Michael Tahamata, Ian van Wijk
Leerdam Sport: Reynaldo Zandhuizen, Nolan Vink

Ameide – Kozakken Boys (0-3)
Het was de ploeg uit de tweede divisie die via captain Robin Damen al snel op voorsprong kwam. Ameide liet het er niet bij zitten, maar Kozakken Boys-sluitpost Angelo Mathilda maakte, net zoals in de eerste wedstrijd tegen Vuren, een solide indruk. Ruststand 0-1.

Na de rust bleef Ameide aandringen, maar was het Kozakken Boys dat de voorsprong verdubbelde via Hendri Kant. Ameide bleef het proberen maar het lukte ze niet om door de Kozakken Boys-muur heen te komen. Ook een man meer mocht niet baten, want met zijn tweede van de avond was het weer Kant die de eindstand op het bord zette; 0-3.

Ameide: -
Kozakken Boys: Hendri Kant (2), Robin Damen

Hardinxveld – Herovina (4-2)
Hardinxveld kwam binnen enkele minuten op een 1-0 voorsprong, doelpuntenmaker Owen Muller. Na zeven minuten was ook de 2-0 daar, deze keer was het Pieter Kroon die doorstoomde en de bal achter Herovina-doelman Rik Verploegh kreeg. Herovina liet het hier niet bij zitten en deed voor de rust nog iets terug via aanvoerder Marthijn Hobo, ruststand 2-1.

De ploegen bleven ook in de tweede helft vol gas doorgaan. Adi Jogic bracht Hardinxveld op twee goals voorsprong, maar Hobo deed met zijn tweede goal al snel weer wat terug; 3-2. Hardinxveld bleef echter het betere van het spel houden en verdubbelde andermaal de voorsprong. Aanvoerder Michael Visser schoot de 4-2 op het bord en zorgde zo dat zijn team de eerste drie punten bij kon schrijven in poule F.

Hardinxveld: Owen Muller, Pieter Kroon, Adi Jogic, Michael Visser
Herovina: Marthijn Hobo (2)

BZC’14 – Unitas (1-0)
De winnaar zou een grote stap zetten richting de kwartfinale. De Brakel Zuilichem Combinatie had er zin in. Na welgeteld 15 seconden schoot Maverick van Maaren zijn ploeg namelijk al op 1-0. Beide ploegen maakte er een heerlijke eerste helft van. Unitas raakte in de laatste minuten voor de kantwissel nog tweemaal het aluminium. Het bleef echter 1-0 in het voordeel van het BZC’14 bij het ingaan van de rust.

Ook na de kantwissel bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In een volle Oosterbliek had Unitas voornamelijk de bal, maar was BZC’14 nog steeds gevaarlijk in de counter. Unitas kwam met nog zeven minuten op de klok dicht bij de gelijkmaker. Kevin Cornet, die vanaf 2023 weer voor Unitas uitkomt en dus ook voor die ploeg uit mag komen in de zaal, pegelde de bal op de kruising. Enkele seconden later raakte ook aanvoerder Amin Boutachkourt het aluminium, ditmaal de paal, naast BZC’14 doelman Rens Drost. BZC’14 hield echter stand en zorgde zo voor een stunt door op 6 punten te komen in poule F ten koste van Unitas.

BZC’14: Maverick van Maaren
Unitas: -

SVW – Woudrichem (3-2)
De eerste poule waar een beslissing moet gaan vallen is groep A, meteen na de loting al omgedoopt tot poule des doods. Het publiek in een volle Oosterbliek ging er eens goed voor zitten. SVW nam vanaf het begin het initiatief en zette via Naser el Mousati Woudrichem-doelman Christiaan van Drunen gelijk aan het werk. Woudrichem verdedigde goed en kwam er zo nu en dan ook goed uit, maar vond daar dan SVW-keeper Dustin van Bezooijen.

Na twaalf minuten was de ban gebroken, de streepjes wisten op voorsprong te komen door een knal van Patrick Zwart; 1-0. Maar ook Woudrichem kreeg kansen, zo schoot Bori Secreve één minuut na de 1-0 al op de paal. De ruststand was echter 2-1. Kort voor de onderbreking scoorde eerst Hicham Farhou voor SVW, enkele seconden later was daar ook Tim Saaman die wat terug deed voor zijn ploeg.

Ook in de tweede helft bleef het spannend. Al helemaal toen Tim Saaman na acht minuten in de tweede helft de gelijkmaker binnen knalde. Kort hierna kwam SVW tijdelijk met één man minder te staan door een gele kaart. Woudrichem kon hier niet van profiteren. Na dit moment bleef het heen en weer gaan en konden beide keepers zich onderscheiden.

Met nog vier minuten op de klok was daar dan toch de voorsprong. En wel voor SVW. Weer was het Hicham Farhou die zijn ploeg op voorsprong schoot. In de laatste minuten kwam Woudrichem nog gevaarlijk dichtbij. SVW hield echter stand en komt daardoor op 5 punten. Zij gaan de wachtkamer in en weten na LRC-Almkerk, de laatste wedstrijd in poule A die morgen gespeeld wordt, of ze doorstoten naar de kwartfinale of dat het toernooi er voor hen op zit.

SVW: Hicham Farhou (2), Patrick Zwart
Woudrichem: Tim Saaman (2)