• Maikel van de Water: 'Alle ingrediënten aanwezig om er een mooi seizoen van te maken'
• Maikel van de Water: 'Alle ingrediënten aanwezig om er een mooi seizoen van te maken' Foto: Jeroen de Bruin

Maikel van de Water klaar voor revanche met LRC Leerdam

Algemeen Voorbeschouwingen 2.708 keer gelezen

LEERDAM • De overeenkomst tussen de voorbereiding van LRC van vorig jaar en die van dit jaar? Beide keren zagen de Leerdammers een speler zwaargeblesseerd afhaken met een gebroken kuitbeen. Waar in de huidige voorbereiding het noodlot toesloeg bij Jamey van der Meer, overkwam Maikel van de Water dit vorig jaar. Van de Water ziet verder vooral verschillen ten opzichte van een seizoen eerder. “We hebben nu kwalitatief een veel betere groep.”

Maikel van de Water was één van de blikvangers tijdens het voor LRC succesvolle seizoen 2019/2020. De Leerdammers kwamen in een flow en binnen de selectie heerste het idee dat men een goede kans maakte op de titel, totdat corona roet in het eten gooide. De competitie werd afgebroken en hoe het daadwerkelijk zou zijn geëindigd, zullen we nooit weten.

Negatieve sentiment
Van de Water: “Zowel voor ons als ploeg als voor mij persoonlijk was het een heerlijk seizoen. We hadden gehoopt die lijn door te trekken naar vorig jaar, maar dit liep vanwege meerdere factoren anders.”

Van de Water doelt op het feit dat LRC slecht aan de competitie begon met enkel nederlagen tot het werd stilgelegd. Wel heeft hij zich geërgerd aan het negatieve sentiment wat er vervolgens rond het elftal hing. 

“Eerst was alles hosanna na een succesvol jaar en vervolgens kunnen we er na een paar nederlagen volgens de buitenwacht niets meer van. Er waren veel blessures en we begonnen gewoon verre van fit aan het seizoen. Ongetwijfeld was er op een gegeven moment een ommekeer gekomen.”

Bredere selectie
Wel ziet van de Water dat de selectie van de paars-witten er aanzienlijk op vooruit is gegaan afgelopen zomer.

“Met Furkan Cetin, Ansu Camara en Mark van Ingen hebben we bijvoorbeeld jongens teruggekregen die zich al bewezen hebben op dit niveau en ook elders ervaring hebben opgedaan. Daarnaast zijn een aantal talentvolle jongens weer een stap verder in hun ontwikkeling. Axel van Kordelaar kon bijvoorbeeld al fantastisch voetballen, maar is nu ook fysiek sterker. Ook een jongen als Rick van Loo draait een goede voorbereiding. Van hem kun je zien dat hij bij Heukelum beter is geworden. Voorheen hadden we een kern van twaalf à dertien man waar we het mee moesten doen. De selectie is nu breder en de onderlinge concurrentie is groot.”

Sfeer
Niet onbelangrijk is dat de sfeer ook goed is. Van de Water stipt aan dat het feit dat de kantine ‘gewoon’ weer open is en men weer bij elkaar in de kleedkamer mag hier ook een rol in speelt.

“Ook denk ik dat de cohesie tussen het eerste en tweede elftal goed is te noemen. Er wordt bijvoorbeeld al weer gesproken over een trainingskamp in de winter. Zo’n kamp is altijd goed voor de onderlinge sfeer.”

Belangrijk zijn
Van de Water zelf wil ook weer belangrijk zijn voor het elftal. Iets wat hij met zijn winnende goal in het bekerduel met Papendrecht ook meteen weer was.

In de voorbereiding schrok hij nog wel even toen hij door zijn enkel ging. 

“Het was de enkel aan het been waarvan ik ook mijn kuitbeen brak. Dan schrik je toch even, maar gelukkig viel het mee. Ik wil nu weer in een lekker ritme komen en vertrouwen krijgen. Dan hoop ik snel weer op het niveau van voor mijn blessure te komen en nog beter te worden. Ik blijf ambitieus en hoop nog altijd een keer een stap hogerop te kunnen maken.”

Voorlopig is dat echter nog niet aan de orde. Van de Water: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij LRC en voel me er thuis. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooi seizoen van te maken.”

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden