• De nieuwe trainer van De Zwerver: Joery van der Waal.
• De nieuwe trainer van De Zwerver: Joery van der Waal. Foto:Richard van Hoek Fotografie

Joery van der Waal (De Zwerver) heeft zin in in eerste klus als hoofdtrainer

9 sep. 2020, 12:06 Algemeen Voorbeschouwingen 1.206 keer gelezen

KINDERDIJK • Iedere jonge trainer herkent het: dat moment waarop je uit de schaduw wilt stappen en een eerste elftal wilt gaan trainen. Joery van der Waal (31) krijgt die kans bij De Zwerver.

Het voorbije seizoen slaagde De Zwerver er als nieuwkomer niet in om stabiele prestaties neer te zetten. Op goede optredens volgden vaak mindere prestaties en dat leidde ertoe dat het elftal, tot corona een dikke streep onder het seizoen zette, in en rond de degradatiezone verbleef . 

“Eén van mijn prioriteiten is om het elftal constanter te laten functioneren”, zegt Van der Waal, in het dagelijks leven docent Sport & Bewegen op een scholengemeenschap in Rotterdam. “Als ik de jongens zie trainen en spelen denk ik dat we de kwaliteiten hebben om er iets moois van te maken. De groep is enthousiast, positief en gemotiveerd; zo heb ik in de voorbereiding al mogen ervaren.” 

“We beschikken over een mooie mix van ervaren voetballers en jonge gasten die gretig zijn en zich willen laten zien. Aan mij om daar een sterk team van te componeren. Het enige wat we missen zijn genoeg spelers in de middencategorie tussen pakweg 22 en 28 jaar. Daar staat weer tegenover dat we in elke linie drie prima nieuwkomers hebben mogen begroeten. Kortom: het plaatje ziet er heel aardig uit.”

Weer in Zuid
Na één seizoen in West 2 te hebben gevoetbald keert De Zwerver dit voetbaljaar terug naar ‘Zuid’. Van der Waal is er blij mee. “Ik denk het dat spelniveau in 2F net iets lager ligt dan in ‘West’”, meent hij. “Dat is gunstig. Daarnaast treffen we straks clubs met wie De Zwerver een verleden heeft en staan er wat semi-derby’s op het programma. Dat is sowieso leuk.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app