• Jarden van Ek.
• Jarden van Ek. Foto: Richard van Hoek

Jarden van Ek: ‘Papendrecht is er sterker op geworden’

Algemeen Voorbeschouwingen 2.103 keer gelezen

PAPENDRECHT • Jarden van Ek smaakte het genoegen om vorige week Papendrechts eerste treffer na één jaar competitie-inactiviteit te scoren. Uit bij Nieuwenhoorn vond de 22-jarige voetballer het net. Een doelpunt dat de opmaat moet worden voor een mooi seizoen. “Ik denk wat we een elftal hebben dat tegen de middenmoot moet kunnen eindigen.”

In het elftal van trainer Johan Sturrus geldt Jarden van Ek als een vaste waarde zónder vaste positie. “Ik speel de ene keer linksback en dan weer linksbuiten”, vertelt de in Papendrecht geboren en getogen sportman, die dit jaar begonnen is aan zijn Master-studie Supply Chain Management aan de Universiteit van Tilburg. 

Opkomen
“Die regelmatige wisseling heeft te maken met hoe onze trainer tegenstanders wil bestrijden. De ene keer staat Job van der Werff linksback, dan weer ik. Ik kan dat billijken omdat Job het prima doet en ik ook in aanvallende zin goed uit de voeten kan. Maar het allermooiste vind ik het om links achterin te spelen. Daar kan ik mijn ei nóg beter kwijt omdat ik dan lekker kan opkomen langs de lijn en mijn longinhoud mag aanspreken, Daar ligt mijn voornaamste kracht. Maar goed, zoals het nu gaat is het ook prima.”

Terugkeer
Jarden van Ek maakt inmiddels voor het vijfde seizoen deel uit van de zaterdag-elite van vv Papendrecht. “De club waar ik als pupil begonnen ben”, vertelt hij. “Toen ik in de E-tjes terecht kwam ben ik naar SC Feyenoord verkast. Daar heb ik tot en met de B-junioren gevoetbald, om vervolgens te kiezen voor een terugkeer naar sportpark Slobbengors. Bij SC Feyenoord werd me duidelijk dat ik daar niet al teveel perspectief meer had. Bovendien kreeg ik steeds meer de behoefte aan ‘gezelligheid’.

Twee goede redenen om me weer te melden bij vv Papendrecht. Ik kwam er bij de A-junioren terecht en raakte vervolgens snel in beeld bij de seniorenselectie. Op mijn zeventiende mocht ik in het eerste elftal debuteren. Vincent de Klerk was toen hoofdtrainer. Zijn opvolger Peter de Haan hield me daarna bij het eerste elftal. Ik groeide langzaam maar zeker naar een basisplaats toe. Sinds een paar jaar ben ik een vaste waarde in het team.”

Vertrouwen
Het Papendrecht van dít seizoen bevalt Jarden van Ek uitstekend. “Ik denk dat we een prima ploeg hebben die het in zich heeft om weg te blijven van de onderste plaatsen in de eerste klasse en misschien wel kan aanpikken bij de middenmoot. De selectie heeft door de komst van nieuwe spelers aan kwaliteit gewonnen. De selectie is verbreed en ons voetballend vermogen is verder toegenomen. Bovendien heeft de trainer ervoor gezorgd dat we in een wedstrijd van systeem kunnen overschakelen. Kortom: er zijn voldoende reden om vertrouwen te hebben in een goede afloop.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden