• André Hoekstra.
• André Hoekstra. Foto: @KozakkenBoys

André Hoekstra: ‘Bij Feyenoord was ook altijd druk, dat is bij Kozakken Boys niet anders’

Algemeen 3.996 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys’ assistent-trainer André Hoekstra is na een aantal gecompliceerde operaties aan zijn onderbenen, op de goede weg. “Zodra ik bij Kozakken Boys veldwerk heb verricht, heeft het voor mij tijd nodig om te herstellen. Mijn rechterbeen lijkt nu in orde. Het linkerbeen heeft nog wel een halfjaar nodig om volledig aangegroeid te zijn.”

De voormalig prof is vanuit een fulltimebaan bij Excelsior nu bij de amateurs van Kozakken Boys in een ander ritme gekomen. “Gesprekken met de overige stafleden en spelers vinden nu op de drie avonden plaats. Daarnaast gaat het overdag veel vaker telefonisch. De trainingen voorbereiden gaat vooral in overleg met Rick Adjei.”

“Leuk overigens om samen te werken met Rick”, vervolgt Hoekstra. “Ik nader de zestig jaar en denk dat dit een prima match is. Rick is een goede jonge trainer. Ik ben er op deze wijze vaker ingestapt. Met Marinus Dijkhuizen bijvoorbeeld, die in 2014 van De Meern naar Excelsior kwam. De jonge Mario Been begon ook met mij. Maar ook Mitchell van der Gaag was nog beginnend trainer. En wat denk je van Jon Dahl Tomasson.” 

Veel te laag
André Hoekstra zag Kozakken Boys tot nu alleen maar verliezen. “Ik heb die situaties in het verleden natuurlijk ook meegemaakt. Ruim twintig jaar was ik betrokken bij Excelsior. Daar heb ik vier degradaties, maar ook vier promoties meegemaakt. Dan maak je vergelijkbare periodes mee zoals nu hier bij Kozakken Boys. Waar wij met Kozakken Boys nu staan is veel te laag. Met de kwaliteiten van dit team kunnen wij rond plaats zes of zeven spelen. Dan doen wij het gezien de potentie naar behoren.”

Hoekstra stelt vast dat er in de Jacks’s League duidelijk meer druk opzit dan in de Keuken Kampioen Divisie. “Op dit niveau kun je immers degraderen en daar hadden wij in de eerste divisie geen last van.”

De ervaren Hoekstra ziet dat Kozakken Boys in wedstrijden met regelmaat een behoorlijk niveau haalt. “Maar het kost de ploeg heel veel moeite om een resultaat te boeken. Wij geven te gemakkelijk tegendoelpunten weg en hebben te veel moeite om zelf te scoren. Dan zit je in de voetballerij in een lastig parket.”

Fouten
De randzaken moeten eruit, vindt Hoekstra. Hij blikt kort terug op de wedstrijd van zaterdag uit bij Noordwijk. “Voetballend zijn wij, met name voor de pauze, de bovenliggende partij. Wij geven in de ruim negentig minuten voetballend echt helemaal niets weg. In twee momenten staan wij bij een spelhervatting niet goed en dat kost ons twee tegendoelpunten. Wij hebben meer van die wedstrijden gespeeld. Thuis tegen Katwijk is een goed voorbeeld. Toen kostten twee persoonlijke fouten ons de punten. De ene week is het dit, de andere week dat. Op dit niveau worden wedstrijden beslist op details. Wij laten te veel steken vallen en dat moet er echt uit. Daar gaan wij nóg meer aandacht aan besteden. Het enige wat de spelers nu kan helpen is: doen wat wij afspreken en het neerzetten van een goed resultaat. Daar waren wij zaterdag heel dichtbij. Dan missen wij ook nog een strafschop en zo komt alles bij elkaar.”

André Hoekstra weet inmiddels dat bij Kozakken Boys de verwachtingen altijd hoog zijn. “Zelf speelde ik bij Feyenoord, daar moet je altijd kampioen worden en dat was niet altijd op realiteit gebaseerd. Als je op niveau wilt voetballen komt dat erbij.”

Geen paniek
Hij vindt het plezierig dat de lijntjes met het hoofdbestuur en de technische commissie bij Kozakken Boys kort zijn. “Wij zijn met de staf een aantal keer per week met die mensen in gesprek. Zij weten precies hoe het ervoor staat. Intern is er geen sprake van paniek”, besluit Hoekstra.

De roots van André (bijnaam Koko) Hoekstra liggen bij Zwervers in Capelle aan den IJssel. Bij de senioren had hij alleen Feyenoord en RKC Waalwijk als clubs. Hij voetbalde tien seizoenen in de eredivisie, waarvan dat bijzondere kampioensjaar bij Feyenoord met Johan Cruijff. Hoekstra was in 1984 eenmaal international voor Oranje tegen Denemarken. In dat duel scoorde hij één keer. Hij kan dus zeggen dat hij als international een-op-een loopt.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44