Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Derby voor Asperen in Leerdam

Algemeen Voorbeschouwingen 1.269 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Zaterdag vindt de laatste speelronde van de eerste competitiehelft plaats. In Leerdam staat dan een interessante derby tussen de overburen Leerdam Sport en Asperen op het programma.

Veel clubs in de vierde klasse E komen nog voor de perspectiefrijke derde plaats in aanmerking. Asperen is er daar zeker één van. Na de remises tegen Peursum en Unitas zal Asperen dan wel weer moeten gaan winnen. Leerdam Sport heeft echter zelf ook succes nodig om van de teleurstellende rode lantaarn af te gaan komen. Het belooft zaterdag in Leerdam dus een spannende derby te gaan worden. Scheidsrechter is arbiter Adrianus van Doesburg uit Waardenburg.

WNC-Roda’46
WNC liet vorige week in Montfoort in de slotminuut een kostbare zege nog glippen en is in de eerste klasse nu al zes punten bij de wel weer winnende koplopers Huizen en Zuidvogels achterop geraakt. Met de topper uit bij Zuidvogels in het directe verschiet kan WNC zich dus zaterdag zeker geen nieuwe misstap meer veroorloven. In Waardenburg zal beslist van Roda’46 uit Leusden moeten worden gewonnen. Dat is niet simpel, maar moet thuis tegen deze middenmoter wel haalbaar zijn. De Budelse arbiter Stef Bogers zal dit duel leiden.

Heukelum-EBOH
Heukelum staat nog steeds onderaan maar heeft genoeg routine en kwaliteit in de ploeg om tweedeklasser te kunnen blijven. In Aalst had Heukelum tegen het sterke Roda Boys vorige week meer dan één punt verdiend. Voor directe handhaving moeten er echter nu wel overwinningen gaan volgen. De thuismatch tegen het Dordtse EBOH biedt daartoe zaterdag een nieuwe mogelijkheid, ook al wonnen de bezoekers hun beide laatste competitieduels. Arbiter is Maurick van Dijk uit Etten Leur.

Tricht-Roda Boys
Tricht is in de rangschikking van de tweede klasse voorlaatste en moet net als Heukelum hevig voor handhaving strijden. Roda Boys is juist één van de titelkandidaten, maar ook de Aalster equipe hapert wat in zijn prestaties. Niettemin start Roda Boys zaterdag in Tricht veruit als favoriet, want Tricht pakte na de winter nog geen punt. Toch is Trichts keeper Rian Drost deze week op Regio-Voetbal nog hoopvol over de afloop van dit duel. De Zeeuwse scheidsrechter Sjarco van den Bergen komt helemaal uit het verre Vogelwaarde naar Tricht toe om deze belangrijke wedstrijd te leiden.

NEO’25-Haaften
Haaften heeft zich in de derde klasse D knap weer naar de vierde plaats op de ranglijst opgewerkt. In Sprang Capelle zal Haaften die mooie positie tegen het gedegen NEO’25 moeten verdedigen. Het krachtsverschil zal in Brabant vermoedelijk klein zijn. Arbiter is Sjors de Jong uit Heukelum.

Vuren-GDC
Vuren scoort vooral in sommige uitduels frequent, maar de thuisprestaties zijn minder overtuigend en na de ruime 4-1 nederlaag bij BLC is de euforie van de mooie winst in Tilburg van vorige week al weer snel voorbij. GDC wordt in Vuren voor de thuisclub weer een lastige tegenstander, die niet eenvoudig te verslaan is.

Sparta’30-MVV’58
MVV’58 treedt in Andel aan tegen Sparta’30, dat vorige week in Haaften zijn opmars zag gestuit. Zelf zal MVV’58 willen voorkomen dat de stijgende Meterense prestatiecurve ook zo neerwaarts zou worden afgebogen. Het zal er zaterdag onder leiding van de Brabantse arbiter Matthijs Klerks om gaan spannen of dat lukt.

ASH-SSW
ASH ontvangt zaterdag het Dordtse SSW en is in Hellouw na twee kleine nederlagen en één remise in zware duels in de vierde klasse E dringend weer eens aan een zege toe. Scheidsrechter is arbiter Arie Kant uit Giessen.

ZBC’97-Herovina
Herovina zag zijn opmars na drie zeges dinsdagavond in Gorinchem door een 3-1 nederlaag bij Unitas abrupt gestuit. Zaterdag speelt Herovina in Zwijndrecht tegen het onberekenbare ZBC’97. Snel herstel is geboden om dit seizoen nog in de prijzen te kunnen vallen.

SVS’65-Peursum
SVS’65 voetbalt in Spijk tegen Peursum en hoopt het herstel na een zege en een gelijkspel voort te zetten. De gasten uit Giessenburg willen zich echter ook in de subtop van klasse 4 E handhaven.

Beesd-OSC’45
Beesd moet in de vierde klasse F op eigen veld van de Bossche hekkensluiter OSC’45 kunnen winnen. Een zeperd zoals twee weken geleden in Drunen is in Beesd zeker niet voor herhaling vatbaar.

GVV-FC Tilburg
GVV wil in Geldermalsen na drie zeges op rij ook van FC Tilburg winnen. Dan lonkt voor GVV zeker een strijd op het bereiken van de belangrijke derde of anders vierde plaats in de eindrangschikking. René Hoks uit Hardinxveld zal deze wedstrijd arbitreren.

Twee uitmatches voor Rhelico
Rhelico speelt in enkele dagen tijd liefst drie keer. Na de eervol verloren thuismatch van afgelopen dinsdag tegen het sterke OSS’20 volgt donderdagavond een bezoek aan Margriet in Oss en zaterdag een uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg.

Drie inhaalwedstrijden
Dinsdagavond 15 maart zijn er voor clubs uit de West Betuwe liefst drie belangrijke inhaalduels: GJS-Tricht, Vuren-GVV’63 en Willem II-GVV. Dat is overigens wel grotendeels gelijktijdig met de TV-uitzending van de wedstrijd Ajax-Benfica. Daarom is het voor het publiek jammer dat de clubs een dergelijke competitiematch niet in onderling overleg proberen een dag te verzetten. Zoals Leerdam Sport en ZBC’97 voor hun duel in Leerdam wel naar de direct volgende woensdagavond uitwijken.

Anton van der Giessen

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app