• Maxim Kivaka in het shirt van zijn zaalclub CFM/Transito.
• Maxim Kivaka in het shirt van zijn zaalclub CFM/Transito. Foto:Jan Noorlandt

Maxim Kivaka Ndona zet hoog in met WNC

Nieuws Voorbeschouwingen 2.608 keer gelezen

WAARDENBURG • De van Sliedrecht teruggekeerde Maxim Kivaka Ndona wil dit seizoen met WNC hoge ogen gooien. 

Na een jaar afwezigheid is Maxim Kivaka Ndona één van de aanwinsten op sportpark De Korte Woerden. De afgelopen twee seizoenen eindigde WNC in het rechterrijtje en dat moet dit jaar anders, vind Kivaka Ndona.

“Clubs durven zulke ambities vaak niet uit te spreken, maar als je een goed team hebt, heb je een goed team. En wij hebben een mooie en brede selectie.” 

En dus wil Kivaka Ndona met WNC een prijs pakken. “We willen in ieder geval voor een periodetitel gaan en hopen mee te doen in de top-4.”

Geen mislukt jaar
Een jaar geleden vertrok Kivaka Ndona van WNC naar Sliedrecht, maar dat avontuur liep niet zoals gehoopt.

“Aan het eind van de voorbereiding raakte ik geblesseerd en toen ik net fit was nog een keer. Daarna heb ik nog wel behoorlijk wat gespeeld, vooral als invaller. Dan lijkt het een mislukt jaar, maar zo zie ik dat niet. Ik heb veel geleerd. We hadden een goed team met een sterke trainer. Maar na zo’n jaar wilde ik vooral weer gaan spelen. Ik heb altijd contact gehouden met Cor (Prein, de trainer van WNC, MvH). Vooral dankzij hem ben ik weer naar WNC terug gegaan. Natuurlijk heb ik nu ook niet de garantie dat ik ga spelen, maar ik kom wel in een vertrouwde omgeving. Ik weet wat ik aan Cor heb en wat hij van me verwacht. En met de mensen binnen de club had ik ook altijd een prima band.”

Hoopvol
Zijn eerdere avontuur in Waardenburg begon prima. In zijn eerste seizoen werd WNC tweede en haalde het de nacompetitie. Het tweede jaar was een stuk minder, onder andere door het vertrek van Vincent Verheul destijds. “Toen Cor mij benaderde heb ik het daar wel over gehad, want ik heb wel ambitie. Hij heeft mij toen beloofd dat er een sterke selectie zou staan en dat heeft de club waargemaakt.”

De prestaties in de voorbereiding stemmen Kivaka Ndona hoopvol. “Tegen DHSC hebben we ruim verloren, maar tegen clubs als Unitas-zondag, DOVO en Woudrichem hebben we het uitstekend gedaan. En ook de beker zijn we goed gestart.” 

In de eerste speelronde wacht Woudenberg. “Dat was altijd een lastige tegenstander voor ons, omdat ze heel fysiek speelden en zich ver terugtrokken. Daar hadden wij het moeilijk tegen, maar dat probleem hopen we met onze huidige ploeg te kunnen tackelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden