Cerezo Drenthe: Papendrechtse alleskunner | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Cerezo Drenthe.</p>

• Cerezo Drenthe.

(Foto:Richard van Hoek Fotografie)
Voorbeschouwingen

Cerezo Drenthe: Papendrechtse alleskunner

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT • Het mooie van voetballers als Cerezo Drenthe is dat je ze op meerder posities kunt neerzetten. De kans dat de 28-jarige alleskunner veel speeltijd krijgt bij vv Papendrecht is dan ook reëel.


“Dat is ook precies míjn bedoeling”, glimlacht Drenthe. “Na acht seizoenen RVVH was ik toe aan een andere club. In Ridderkerk hing ik een beetje tussen het tweede en eerste elftal in en het zag er niet naar uit dat daar nog verandering in zou komen. Ik sprak daarover met mijn vriend Roy Rijntjes (de keeper van vv Papendrecht, jt). Hij maakte de overstap van RVVH naar Papendrecht al eerder. Het leek hem een leuk idee als ik hem zou volgen. Roy liet vervolgens mijn naam vallen bij Papendrecht en de rest is bekend. Ik ben hier nu lid. Bevalt me prima, trouwens. Ik werd hier gastvrij ontvangen en voel me al heel goed thuis. Sterker nog: het voelt inmiddels al niet meer als een nieuwe club.”

Veel potentie
Met Papendrecht gaat Cerezo Drenthe proberen een goed figuur te slaan in de eerste klasse. Vorig seizoen lukte dat de roodzwarten heel aardig met vaak goed verzorgd voetbal en een prima werkethiek.

“Die lijn werd voortgezet in de oefencampagne”, weet Drenthe, in het dagelijks leven werkzaam als combinatiefunctionaris sportactiviteiten voor jeugd en jongeren. “Dit is een prima team met een aantal routiniers en jonge spelers met heel veel potentie. Ik reken mezelf met mijn twaalf jaar ervaring in het seniorenvoetbal tot de ervaren krachten en wil zeker mijn rol gaan spelen naar die jonge gasten toe.” 

Op welke positie dat gaat gebeuren is nog even afwachten. “In de oefencampagne speelde ik meestal linkshalf”, vertelt Drenthe. “Het liefst speel ik in de aanval, maar het is aan de trainer waar hij me neerzet. Voor mij telt vooral dat ik veel speel.”

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup