Logo regio-voetbal.nl
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

ASH aast tegen Rhelico op derde zege

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • ASH staat in de vierde klasse na twee competitieronden samen met Peursum met de maximale buit bovenaan. In Hellouw aast ASH zaterdag tegen streekgenoot Rhelico op de derde zege.


Voor Rhelico begon de competitie vorige week in Rumpt pas een week later met een kleine nederlaag tegen Lekvogels. ASH is met al elf goals veel productiever dan de gasten en start zaterdag op eigen veld duidelijk als favoriet. Uit het 1-1 gelijkspel van vorig jaar in Hellouw kan Rhelico niettemin mogelijk tegen ASH nog wel enige hoop putten. Scheidsrechter bij deze streekderby is Henri den Hertog uit Schoonrewoerd.

LRC-FC Breukelen
LRC verloor de eerste twee competitieduels allebei en behoort in de eerste klasse tot de vier nog puntloze hekkensluiters. FC Breukelen begon ook met een nederlaag, maar pakte vorige week thuis tegen Huizen wel de eerste drie punten. LRC wil dat nadrukkelijk ook, maar in Leerdam zal dat tegen het sterke FC Breukelen zeker een pittige opgave gaan worden.

FC De Bilt-WNC
Vier clubs uit het werkgebied van Regio-Voetbal staan in de eerste klasse met twee overwinningen bovenaan. WNC is er daar naast Almkerk, GRC 14 en Nivo Sparta één van. FC De Bilt is ook nog ongeslagen, maar speelde al wel twee keer gelijk. In De Bilt gaat WNC proberen om voor de derde keer in deze nog jonge competitie te winnen.

UPDATE: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/232538/scheveningen-tec-en-fc-de-bilt-wnc-gaan-vanwege-coronabesmettin

Drechtstreek-Heukelum
Heukelum speelt in Papendrecht tegen Drechtstreek, dat al twee keer verloor. Na de ruime openingswinst in Tricht leed Heukelum vorige week de eerste nederlaag. Herstel is voor Heukelum nodig om veilig middenin de tweede klasse te kunnen gaan meedraaien. Vorig seizoen wonnen beide clubs tegen elkaar juist hun uitmatch en dat hoopt Heukelum nu bij Drechtstreek weer te presteren.

Tricht-Wieldrecht
Tricht staat in de tweede klasse na twee royale nederlagen onderaan en heeft zelfs nog helemaal niet gescoord. Wieldrecht doet het veel beter en is met twee zeges één van de vier koplopers. De sterke Dordtse ploeg heeft zaterdag in Tricht verreweg de beste winstkansen. Met een laat gelijkspel tegen Wieldrecht zoals vorig seizoen thuis met 2-2 zal Tricht al zeker heel blij mogen zijn.

Ameide-Vuren
Vuren prijkt in de derde klasse C met vier punten nog ongeslagen verrassend op een mooie tweede plaats. In Ameide treft Vuren een thuisclub die zich zaterdag zeker zal willen revancheren voor de misstap tegen Dilettant in Krimpen aan de Lek. Maar Vuren wil tegen Ameide zelf de reeks goede resultaten beslist ook voortzetten.

BZC’14-Haaften
Na twee verwachte nederlagen tegen de titelkanshebbers GDC en GVV’63 speelt Haaften in Brakel tegen fusieclub BZC’14. In de Bommelerwaard hoopt Haaften zaterdag minstens op het eerste winstpunt in de derde klasse D. Tegen BZC’14 moet dat voor Haaften ook mogelijk zijn, al zal de thuisclub na de eerste winst van vorige week de opgaande lijn ook zelf willen continueren.

NEO’25-HSSC’61
HSSC’61 staat in klasse 3 D na twee 3-1 zeges samen met GVV’63 bovenaan. Het stugge NEO’25 is met vier punten zelfs zonder tegengoals echter ook nog ongeslagen. In Sprang Capelle gaat HSSC’61 toch proberen om na de overwinningen op ONI en in de derby op SC Everstein zaterdag tegen NEO’25 de derde winst op rij te behalen.

SC Everstein-SV Capelle
SC Everstein en SV Capelle hebben in de derde klasse D na twee wedstrijden allebei drie punten door zowel een uitnederlaag met twee goals verschil tegen een koploper als een thuiszege tegen een staartclub. Na het 3-1 derbyverlies in Hei- en Boeicop zal SC Everstein zich willen herstellen door de volle winst in Everdingen te houden. Dat moet in dit middenmootduel tegen SV Capelle haalbaar zijn.

GDC-MVV’58
MVV’58 scoorde in deze competitie nog helemaal niet en is in de derde klasse D puntloos hekkensluiter. Het ongeslagen GDC behoort tot de titelfavorieten en bleek ook vorig seizoen voor MVV’58 veel te sterk te zijn. In Eethen zou MVV’58 met een gelijkspel tegen GDC dan ook al een prima prestatie leveren.

SVS’65-Leerdam Sport
SVS’65 en Leerdam Sport zijn twee nog ongeslagen ploegen in de bovenste regionen van de vierde klasse. Beide clubs willen om de prijzen meedoen. Leerdam Sport won vorige week zijn tot nu toe enige wedstrijd duidelijk en SVS’65 speelde in Herwijnen na de ruime openingszege met tien man nog gelijk. Het zal er zaterdag in Spijk tussen SVS’65 en Leerdam Sport zeker om gaan spannen.

Well-Beesd
Beesd moet zaterdag in Well tegen de zwakke hekkensluiter in de vierde klasse de eerste overwinning kunnen behalen. Na het verdienstelijke eerste punt thuis tegen Unitas is zo’n zege voor Beesd tegen Well ook wel dringend nodig.

Peursum-Asperen
Asperen wacht in Giessenburg een zware opgave. Peursum heeft dit seizoen immers snode plannen en is met twee zeges één van de twee koplopers in de vierde klasse. Als Asperen zelf ook weer in de top wil meedraaien, is na het overtuigende herstel tegen Kerkwijk nu tegen Peursum minstens een remise noodzakelijk. Scheidsrechter Harry van Meerkerk uit Streefkerk zal deze topper leiden.

Kerkwijk-Herovina
Herovina scoorde in deze nieuwe competitie nog niet en snakt naar de eerste zege. In Kerkwijk wordt dat zaterdag nog niet zo simpel, want de laatste keer verloor Herovina daar in de Bommelerwaard en ook vorig seizoen wist Herovina thuis niet van Kerkwijk te winnen.

Anton van der Giessen,
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup