• Peursum - Herovina (1-0).
• Peursum - Herovina (1-0). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Herovina en SVS’65 willen bovenin meedoen

Nieuws 1.101 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Herovina en SVS’65 willen dit seizoen weer bovenin de vierde klasse meedoen. Na de 1-0 nederlaag in Giessenburg tegen een andere titelkandidaat Peursum kan Herovina zich zaterdag in Herwijnen bij dat streven voorlopig zeker geen tweede verlies veroorloven.

SVS’65 begon overtuigend met een royale thuiszege tegen de Bossche nieuweling OSC’45, maar de Spijkse ploeg zal zaterdag nu echte tegenstand ontmoeten. Vorig seizoen leed SVS’65 in Herwijnen een nipte 1-0 nederlaag. Ook zaterdag mag tussen Herovina en SVS’65 op een spannende streekderby worden gerekend. Regio-Voetbal zal er zelf bij zijn om te zien hoe het nu zal aflopen.

Sliedrecht-LRC
LRC en Sliedrecht begonnen in de eerste klasse allebei met een nederlaag. Dat Sliedrecht in Huizen op het eind van een sterke medekanshebber verloor was iets minder verrassend dan de kleine thuisnederlaag van LRC tegen SVL. Ten opzichte van vorig seizoen is de Leerdamse equipe door het vertrek van Arwin van Soest naar IJsselmeervogels en door de beenbreuk van Maikel van de Water offensief kwaliteit kwijt geraakt. Vorig jaar won LRC in Sliedrecht heel knap en verrassend, maar dat zal nu een erg zware opgave worden. Tot dusverre draait LRC immers stroef en Sliedrecht zal haar hoge ambities in de eerste klasse zeker met herstel en een zege willen waarmaken.

WNC-Roda’46
WNC ontvangt zaterdag Roda’46, dat vorige week in Leusden in de eerste wedstrijd na een vroege voorsprong toch door twee penalty’s met 1-2 verloor. WNC deed het net andersom en boekte na een 3-1 achterstand in Woudenberg in het slotkwartier nog een keurige 3-5 openingszege. Op eigen veld zal WNC zaterdag weer willen winnen. In Waardenburg moet dat tegen Roda’46 ook mogelijk zijn als WNC tenminste de flinke productiviteit van de laatste weken kan vasthouden.

Heukelum-Wieldrecht
Heukelum en Wieldrecht startten in de tweede klasse allebei met een mooie zege. Vorig seizoen won Heukelum vlak voor het uitbreken van de coronacrisis thuis in een spectaculair duel nipt met 4-3 van Wieldrecht. Ook nu mag in Heukelum een spannende wedstrijd worden verwacht, want de Dordtse gasten behoren tot de betere clubs in deze afdeling. Heukelum kan dus aan de bak.

Woudrichem-Tricht
Tricht en Woudrichem verloren allebei hun eerste wedstrijd. Vorig jaar was Tricht in Woudrichem volstrekt kansloos. Door de langdurige blessure van topscorer Marijn Bransen en nu ook de schorsing van Aimane Seqqal heeft Tricht aanvalskwaliteit ingeleverd. Met een gelijkspel in Woudrichem mag Tricht dan ook al best tevreden zijn. Daarvoor is wel beter spel dan tegen Heukelum een vereiste.

Vuren-De Alblas
Vuren ontvangt zaterdag De Alblas, dat voor de competitie in de derde klasse C nog niet in actie kwam maar in de bekercampagne met de versterkte ploeg wel overtuigde met drie duidelijke zeges. In Schoonhoven had Vuren met een knappe 0-2 winst een gunstige competitiestart ondanks een lastige wedstrijd. Thuis tegen De Alblas wacht Vuren weer een erg pittige opgave, maar de goede prestaties in de laatste wedstrijden geven de thuisclub vertrouwen.

HSSC’61-SC Everstein
De competitiestart van zowel HSSC’61 als SC Everstein in klasse 3 D was goed met een duidelijke overwinning. Zaterdag is in Hei- en Boeicop al meteen de klassieke onderlinge derby. Op Regio-Voetbal gingen de beide voorzitters Frank Lakerveld en Perry Bloks al in op het ditmaal noodgedwongen sobere karakter van deze derby in de huidige coronatijden. Vorig seizoen in de Utrechtse derde klasse was er twee keer volop spanning met veel goals. Daar hoopt het publiek weer op. De winnaar handhaaft zich meteen midden tussen de ongeslagen koplopers.

Haaften-GVV’63
Haaften krijgt in de derde klasse D de sterke overbuur GVV’63 op bezoek. De Gamerense equipe van ex-Haaften trainer Denny van Geffen begon met een 3-1 zege en geldt als één van de titelfavorieten. Na de eervolle nederlaag bij het sterke GDC zou Haaften daarom thuis met een remise tegen het vooral offensief sterke GVV’63 al een prima prestatie leveren.

MVV’58-BZC’14
MVV’58 en BZC’14 leden in hun eerste wedstrijd allebei een duidelijke nederlaag zonder zelf te scoren. Snel herstel is voor deze teams dus geboden. Vorig seizoen verloor MVV’58 in Meteren ruim van BZC’14, maar in Brakel werd later nipt gewonnen. Als MVV’58 ditmaal de punten tegen BZC’14 thuis wil houden, zal de defensie veel beter moeten sluiten dan vorige week in Everdingen het geval was en moet er nu dan wel zelf ook gescoord gaan worden.

Leerdam Sport-SV Noordeloos
Leerdam Sport en SV Noordeloos spelen zaterdag in de vierde klasse pas hun eerste competitiematch. Vorig seizoen kon Leerdam Sport in beide duels niet van SV Noordeloos winnen. Nu is de thuisclub er op gebrand om dat op eigen veld in Leerdam wel te presteren, want trainer Yoni Sahertian wil in deze competitie met zijn ploeg hoge ogen gaan gooien.

Rhelico-Lekvogels
In Rumpt is het voor Rhelico en Lekvogels ook pas hun eerste competitiewedstrijd want vanwege de coronaperikelen werd er vorig weekend door beide ploegen niet gevoetbald. Zaterdag moet blijken of Rhelico zich kan herstellen van de zwakke resultaten in de bekercampagne.

OSC’45-ASH
ASH moet zaterdag in de Bossche wijk Orthen van nieuweling OSC’45 kunnen winnen. Na de goede start tegen Beesd zou dat al de tweede Hellouwse competitiezege betekenen.

Asperen-Kerkwijk
Asperen ontvangt Kerkwijk, dat vorige week de thuisderby tegen het zwakke Well royaal won. Op het eigen kunstgras zal Asperen zich tegen Kerkwijk willen herstellen van de kleine openingsnederlaag in Gorinchem.

Beesd-Unitas
Beesd speelt thuis tegen Unitas, dat sterker is dan vorig seizoen en thuis tegen Asperen knap met winst begon. Beesd verloor zelf nipt in Hellouw en herstel zal thuis tegen Unitas nog geen sinecure zijn.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app