Afbeelding
Foto: JAN NOORLANDT
voorbeschouwing regio Altena

Kelderkraker voor Almkerk tegen LRC Leerdam

Nieuws Voorbeschouwingen 1.205 keer gelezen

ALTENA • Het komend weekend moeten de mouwen bij meerdere clubs in het Land van Altena maar eens hoog worden opgestroopt. Dat geldt ook voor Kozakken Boys, wil het uit de crisis komen. De tegenstander zaterdag op De Zwaaier is TEC, dat op de negende plaats staat in de Jacks League. Kozakken Boys is afgezakt naar de zestiende plaats en staat er beroerd voor. Dus moet de Werkendamse trots tegen TEC de wilskracht aan dag leggen, net als afgelopen dinsdag in de KNVB Beker tegen Telstar, om uit de crisis te komen. 

Dezelfde remedie is van toepassing op Achilles Veen, dat het ook beroerd doet in de competitie. Woensdagavond zagen de toeschouwers het ‘echte Achilles Veen’ in het duel voor de KNVB Beker tegen Unitas en schoten de groen/witten uit het handelsdorp uit de slof met 4-0. Die cijfers zullen tegen Duno B niet op het scorebord komen, maar een overwinning is wel gewenst om uit de penarie te komen.

Eerste klasse
Het wordt wat eentonig, maar ook Almkerk zit in hetzelfde schuitje. De Almkerkers bungelen onderaan in de eerste klasse. Ook hier geldt de mouwen maar eens een keer hoog opstropen in de kelderkraker tegen LRC Leerdam.

GRC 14 heeft ook een appeltje te schillen na de nederlaag WNC twee weken terug. Of hoogvlieger Zuidvogels te behappen valt, is echter twijfelachtig. 

Tweede klasse
In de tweede klasse begint Wilhelmina’26 eindelijk op stoom te komen. Zaterdag tegen Heukelum wordt wel een spannende partij.

Woudrichem moet zich herstellen van de 0-6 nederlaag tegen EBOH en de 4-1 nederlaag tegen SVW. Dat moet op papier wel mogelijk zijn tegen ASV Arkel. 

Altena weert zich ook dit seizoen goed. De wedstrijd tegen GJS wordt wel een zware kluif.

Sleeuwijk kwam vorige week niet in actie vanwege corona. Hopelijk kunnen ze zaterdag wel de wei in tegen EBOH. 

Derde klasse
In de derde klasse moet GDC de winst kunnen binnenhalen bij TSVV Merlijn.

Voor Sparta’30 wordt dat lastiger bij ONI. Ook hier geldt de remedie om de mouwen hoog op te stropen. 

NOAD’32 is erg wisselvallig. Of het tot een overwinning komt bij BLC is afwachten. 

Derde klasse (zondag)
Be Ready is bezig aan een zwaar seizoen. De Hankenaren bungelen onderaan in de derde klasse. Zondag tegen SC Gastel spelen ze wel in het vertrouwde Brabant. Wellicht komen ze dan wel uit de verf.

Vierde klasse
Dussense Boys leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen tegen SVC. De Dussenaren staan nog wel op kop in de vierde klasse. Hopelijk kunnen ze dat zo houden zondag op de thuisbasis tegen Terheijden.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app