• Hidde van Wageningen (ASH) weer wat er in beide dorpen leeft.
• Hidde van Wageningen (ASH) weer wat er in beide dorpen leeft. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Broedertwist tussen de dorpsclubs ASH en Herovina

1 mrt, 08:33 Nieuws Voorbeschouwingen 1.756 keer gelezen

HERWIJNEN/HELLOUW • Zaterdag is het Herovina-ASH. Op het veld zal volop strijd worden geleverd, maar de derde helft zal worden gevierd in een volle kantine.

ASH Routinier Hidde van Wageningen weet wat er in beide dorpen leeft. Hij is geboren in Herwijnen en heeft jarenlang bij Herovina gevoetbald. Twaalf jaar geleden besloot hij om in Hellouw te gaan voetballen. “Destijds kende ik veel vrienden die bij ASH voetbalden. Herovina degradeerde uit de derde klasse. Die vrienden vroegen mij toen om bij ASH te gaan voetballen. Uiteindelijk heb ik die keuze gemaakt.”

De bijna 36-jarige accountmanager ziet weinig verschillen tussen ASH en Herovina.”Het zijn beide dorpsclubs. Hellouw is wat kleiner en het enige wat we hier hebben is een voetbalclub. Het halve dorp is ook lid van ASH.“

Boven onze stand
Verder hebben beide teams een oudere kern aangevuld met jonge talenten. Bij ASH voetbalt Hidde van Wageningen al jaren samen met Danny Bijl, Gert -Jan van Oort en Jan Donker. Maar de talenten Michel de Leeuw, Arnoud van Arendonk en de gebroeders Duizer lijken een vaste waarde te zijn geworden in de Hellouwse hoofdmacht.

Van Wageningen: “Afgelopen seizoenen bungelden we wat onderaan. Maar die gasten zijn ouder geworden en fysiek wat sterker. We staan nu vierde, maar ik denk wel dat dit boven onze stand is. Wanneer we in het linkerrijtje eindigen doen we het goed. Het zou leuk zijn wanneer we ergens om kunnen voetballen. Wat dat betreft is het jammer dat er maar twee periodetitels te verdelen zijn.”

Zelf speelt Van Wageningen tegenwoordig als laatste man. “Ik ben altijd middenvelder geweest, maar sinds de jaren gaan tellen sta ik achterin.“ Dat bevalt hem uitstekend. “Ik wil ook volgend seizoen in het eerste blijven voetballen, maar dat zou zomaar mijn laatste seizoen kunnen zijn.”

Hij ziet uit naar de derby tegen Herovina. “Ik heb het daar altijd uitstekend naar mijn zin gehad en heb nog met de huidige selectiespelers Kevin Steenbruggen, Mark Muller en Wouter Schram gevoetbald. Maar ik vind Herovina wel laag staan en had ze hoger ingeschat.”

Poppetjes op de juiste plaats
Daar heeft Herovina speler Jesse van Vliet wel een verklaring voor. “De eerste seizoenshelft stonden de poppetjes niet op de juiste plaats. Ondertussen hebben we een andere speelstijl en is het systeem omgegooid naar 4-3-3. Nu gaan we weer winnen”.

Dat klopt. Het resultaat van die omzetting is dat na de winterstop tegen Asperen ruim werd gewonnen en dat tegen Lekvogels een krappe overwinning werd behaald.

De 24-jarige installatiemonteur speelde zelf aan het begin van dit seizoen als rechtermiddenvelder. Na de winterstop speelt hij meer vanuit de nummer 10-positie. Met succes, want in de wedstrijd tegen Asperen scoorde hij twee keer. Van Vliet was extra gebrand om te scoren tegen Asperen. De middenvelder werd vorig seizoen voor een jaar geschorst omdat hij de assistent-scheidsrechter van Asperen zou hebben geschopt.

Jesse van Vliet ziet Herovina als één van de kandidaten voor een periodetitel. “We hebben een goed team. Achterin staat het goed en hebben we meerdere opties. Samen met Marthijn Hobo en Coen de Ridder hebben we een jong technisch middenveld en voorin staan naast spits Kevin Steenbruggen jonge buitenspelers zoals Senna Zwamborn en Wilfred van Maaren.”

Kleine broertje
Beide voetballers zien elkaar niet als rivaal. Van Vliet: “Ik zie Haaften of Asperen als grote rivaal. ASH beschouw ik meer als het kleine broertje. Ik weet niet of dit nu ook het geval is, maar de afgelopen derby’s werden zowel in Herwijnen als in Hellouw afgesloten met een deejay in de kantine.”

ASH verloor afgelopen zaterdag van koploper IFC met 0-2 en staat nu vierde met 17 punten uit 10 wedstijden. Herovina was afgelopen weekend vrij en staat op een achtste plek met 12 punten en een wedstrijd minder dan ASH. 

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie