• Nick van Gameren (vv Beesd) heeft zin in de derby.
• Nick van Gameren (vv Beesd) heeft zin in de derby. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Beesd en Rhelico: zin in derby

15 mrt, 08:07 Nieuws Voorbeschouwingen 821 keer gelezen

BEESD/RUMPT • Komende zaterdag staat de Lingederby tussen Rhelico en Beesd weer op de planning. De aanvoerder van Rhelico Kylian Heemskerk en Nick van Gameren, spits van Beesd, kijken vooruit op deze kraker.

Voor beide spelers is het de wedstrijd van het jaar. Volgens Nick van Gameren speelt dit nog steeds bij de spelers en supporters. “Het is niet meer zo erg als veertig jaar geleden dat ze elkaar bij wijze van spreken de hersens insloegen, de middenstip stalen of de doelpalen doorzaagden. Maar tijdens de wedstrijd willen we ten koste van alles winnen en het is bizar hoe de zenuwen kunnen opspelen aan het begin van de wedstrijd.”

Voor Rhelico’s aanvoerder Heemskerk geldt hetzelfde. “Het is altijd een beladen duel zonder goed voetbal.” 

Redelijk tevreden
De 25-jarige Kylian Heemskerk woont in Rumpt en is aan zijn negende seizoen in de hoofdmacht bezig. “Ik voetbal al sinds mijn achtste jaar bij Rhelico en vanaf mijn zestiende sta ik in het eerste elftal.”

De verkoper van sauna’s en hottubs is redelijk tevreden over de prestaties dit seizoen: “We begonnen zwakjes, maar na vier wedstrijden pakten we het aardig op en hadden we een goede reeks die werd afgebroken door corona.”

Na de winterstop begon Rhelico met 2-4 verlies tegen GVV. “Het is moeilijk voetballen tegen zo’n anti-voetballende ploeg. We probeerden kansen te creëren en dat lukte aardig, maar ze werden niet afgemaakt”, aldus Heemskerk.

Kranig geweerd
Afgelopen week had Rhelico een druk programma. Binnen zes dagen werden drie wedstrijden afgewerkt. Dit is zelfs voor een profvoetballer haast niet te doen. Toch heeft de ploeg uit Rumpt zich kranig geweerd. De verliespartij tegen koploper OSS’20 was min of meer ingecalculeerd. Margriet werd met 1-4 verslagen en afgelopen zaterdag leek Rhelico nog een 1-0 overwinning eruit te persen, maar door een eigen doelpunt een kwartier voor tijd werden de punten alsnog gedeeld.

Gauw vergeten
Ook Beesd is na de winterstop redelijk begonnen. Maar het dieptepunt was het gelijkspel tegen laagvlieger FC Drunen. Daar staat de 10-1 overwinning tegen OSC’45 van afgelopen weekend tegenover.

Van Gameren: ”De wedstrijd tegen FC Drunen wil ik eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. Wanneer je heel veel kansen mist en zij komen in de laatste minuut op 1-1, dan is dat extra zuur. Volgens mij hebben ze in Drunen het gelijkspel nog tot laat in de avond gevierd.” Daarom is hij extra blij met de ruime overwinning op OSC’45. “Het was goed dat we nu genoeg kansen creëerden en dat die ook nog werden benut.”

FC Utrecht
De 28-jarige spits is gymdocent bij Team Sportservice Vijfherenlanden in Leerdam. Daarnaast is hij voetbaltrainer bij vv De Meern. “Drie jaar geleden ben ik bij FC Utrecht beland. Daar ben ik assistent geweest bij de JO9 en heb ik mijn TC3 trainingsdiploma gehaald. Bij FC Utrecht adviseerden ze me om op eigen benen een elftal te leiden. Toen ben ik in De Meern terechtgekomen. Daar ben ik nu trainer/leider van de JO11. Ik hoop ooit een keer terug te keren bij FC Utrecht.”

Nick is op zaterdag een druk baasje. ’s Morgens staat hij langs de lijn om zijn team van De Meern te coachen en ’s middags staat hij tussen de lijnen bij Beesd. Wat dat betreft is het wel jammer voor hem dat Beesd een paar jaar geleden heeft besloten om op zaterdag te gaan voetballen.

“Aan de ene kant is het voor mij wel lastig om zaterdag te voetballen. Maar wanneer we zaterdagavond gaan stappen ben ik zondagmiddag ook niet fris en fruitig. Voor mij is het om het even.”

Ook Rhelico is verhuisd van de zondag naar de zaterdag. Heemskerk ziet alleen voordelen. “We spelen op dezelfde dag als de jeugd. Hierdoor is de kantine zaterdag bij Rhelico goed gevuld en gezellig. En daarnaast kun je nu na de wedstrijd met z’n allen borrelen of naar een feestje.”

Kraker
Beide voetballers hebben zin in de Lingederby. Volgens Kylian Heemskerk wordt het tijd dat Rhelico eens een keer gaat winnen. “Dit seizoen verloren we in Beesd ongelukkig. De eerste helft hadden we de overhand. De tweede helft was de puf op en scoorden zij makkelijk via de counter. Ze hebben snelle jongens voorin en de meeste kansen krijgt Beesd via de snelle omschakeling.”

Beesd heeft met de 10-1 overwinning vertrouwen getankt. Nick van Gameren kijkt uit naar de kraker. “We gaan met goede moed naar Rumpt. Deze week twee keer trainen en dan met volle bak tegen Rhelico.”

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie