Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Kan WNC ambities in de eerste klasse nog waarmaken?

Algemeen 1.536 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Kan WNC de ambities in de eerste klasse dit seizoen nog waarmaken?. Dat is de vraag nu het kampioenschap met negen punten achterstand op de koppositie vrijwel uit zicht is. Kwalificatie voor de promotienacompetitie is nog zeker wel mogelijk, maar dan moet WNC wel vaker gaan winnen.

WNC-GRC 14
Fusieclub GRC 14 wordt zaterdag in Waardenburg voor WNC weer een taaie opponent. De Brabanders strijden fel voor directe handhaving en behaalden opmerkelijk genoeg al hun vier competitiezeges in uitduels. WNC is dus gewaarschuwd. De eerdere krappe 2-3 winst in Giessen is voor WNC nog geen garantie voor nieuw succes tegen het altijd strijdlustige GRC 14, dat nog maar net boven de rode streep het gevaar voelt. Alleen bij een overwinning blijft WNC evenwel bovenin volop voor de prijzen meedoen. Scheidsrechter is de Zeeuwse arbiter Leo Uitterhoeve uit Hoedekenskerke.

Heukelum-SVW
Voor Heukelum is en blijft directe handhaving in de tweede klasse een loodzware opgave. Zeker na de kostbare nederlaag bij Drechtstreek. Ook bovenin deze afdeling is het overigens erg spannend. Het als tweede geplaatste SVW is slechts één van de vele titelkandidaten, waarvan geen enkele club echt overtuigt. Ook is SVW één van de twee kanshebbers op het winnen van de tweede periode. Na de 3-0 nederlaag in Gorinchem heeft Heukelum een beter resultaat tegen SVW nu dringend nodig. De Tielse arbiter Mike Klaare zal deze voor beide teams cruciale wedstrijd leiden.

Tricht-Altena
Tricht ontvangt zaterdag Altena, dat grossiert in remises (al acht in totaal) en met drie nederlagen in de tweede klasse tot de minst vaak verliezende clubs behoort. Dankzij vier kleine zeges op rij heeft Tricht zich prachtig opgewerkt. Na het late 1-1 gelijkspel in Nieuwendijk hoopt Tricht nu thuis tegen het vaak solide Altena zelfs te winnen. Arbiter is scheidsrechter Youri Kuipers uit Middelharnis.

Schelluinen-MVV’58
In Schelluinen staat de tweede periode in de derde klasse D op het spel. De thuisclub wil deze prijs uiteraard zelf pakken maar bij een Meterense zege kan MVV’58 ook nog spekkoper worden, als rivaal GDC tenminste in Gameren niet van koploper GVV’63 wint. MVV’58-trainer Robin Berendsen bleef op Regio-Voetbal realist: “Voorlopig heeft MVV’58 in de tweede klasse niets te zoeken, maar je wilt natuurlijk altijd winnen.”

Als vierde kanshebber ligt ook NEO’25 nog op de loer. Volop spanning dus. Zeker in Schelluinen tussen twee directe kandidaten, die eerder in Meteren met 3-2 winst voor MVV’58 ook al een boeiend duel afleverden en zaterdag weer voor een intens duel kunnen zorgen. Scheidsrechter is de Gorkumse arbiter Jochem van Akooy.

NEO’25-Vuren
NEO’25 zit ondertussen op het vinkentouw en ontvangt Vuren, dat in de middenmoot van klasse 3 D voor alle zekerheid nog wel wat punten kan gebruiken. In Vuren werd het destijds een 2-2 gelijkspel en voor minder mag Vuren het ook ditmaal onder de rook van Waalwijk zeker niet doen. De ervaren Bossche arbiter Nico Opstraat zal dit duel leiden.

ONI-Haaften
Haaften wil zaterdag in ’s Gravenmoer tegen ONI revanche nemen voor de teleurstellende 2-3 thuisnederlaag. ONI presteert na de winterpauze echter goed met een nog ongeslagen status en Haaften zal dus nu beter op zijn hoede dienen te zijn dan destijds op eigen terrein het geval was.

ASH-Peursum
ASH ontvangt Peursum, waarvan in Giessenburg met 3-0 duidelijk werd verloren. Peursum maakt in klasse 4 E nog steeds een kleine kans op een plaats in de promotienacompetitie. Dus mag ASH in Hellouw na de doelpuntloze remise bij Unitas met een nieuw gelijkspel al tevreden zijn.

SVS’65-Herovina
In Spijk aast SVS’65 zaterdag tegen Herovina op rehabilitatie voor de 4-0 nederlaag in Herwijnen. Beide teams willen nog wat klimmen op de ranglijst van de vierde klasse E, maar daarvoor telt alleen een overwinning echt aan.

Beesd-OSS’20
Beesd speelt thuis tegen het nog ongeslagen OSS’20, waarvan in Brabant destijds met 5-1 ruim werd verloren. Ook zaterdag in Beesd start de sterke titelkandidaat uit Oss duidelijk als favoriet. Arbiter Willie Timmers komt uit de Langstraat naar Beesd toe om deze wedstrijd te leiden.

SV TOP-Rhelico
Rhelico kan in klasse 4 F nog meedoen om de prijzen. Het kampioenschap in deze afdeling belandt bij SV De Braak of OSS’20. De afvaller van dit duo zal worden verwezen naar de promotienacompetitie, waarin dan nog twee plekken over zijn. Rhelico heeft ook ambities daarvoor, maar dan moet er zaterdag in Oss tegen SV TOP wel revanche worden genomen voor de eerdere 2-3 thuisnederlaag.

GVV-FC Drunen
Na twee teleurstellende gelijkspelen zal GVV in Geldermalsen perse van het zwakke FC Drunen moeten winnen om nog enig zicht op een prijs te kunnen blijven houden. De krappe eerdere 1-2 uitzege in Brabant biedt het door blessures geteisterde GVV tegen deze soms ultra-defensieve equipe uit Drunen nog geen garantie op nieuwe winst, doch een zege is wel vereist. Arbiter is Nico Hardenbol uit Lexmond.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 1 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 4 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden