Afbeelding
Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Voor Arkel begint de tijd te dringen, start de ommekeer tegen Woudrichem?

Nieuws Voorbeschouwingen 962 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Natuurlijk, er zijn nog negen wedstrijden te gaan, maar dat zaterdagtweedeklasser ASV Arkel in de penarie zit is wel duidelijk. Rechtstreekse handhaving is nog mogelijk, maar wel een gigantische opgave. De ommekeer moet dan echt op hele korte termijn komen. Misschien komende zaterdag, als Woudrichem op bezoek komt? Een tegenstander die voor Arkel weinig geheimen heeft, want trainer Leon Elands kent nog veel spelers uit zijn Woerkumse periode.

Drechtstreek had vorige week in 2F twee lelijke uitglijders. Om niet opnieuw in de problemen te komen, is een goed resultaat tegen De Zwerver dringend gewenst. SVW is virtueel nog altijd koploper. Tegen Wilhelmina’26 hebben de streepjes iets goed te maken, want de uitmatch ging recent met 3-0 verloren. GJS reist naar Tricht. Beide ploegen staan op de ranglijst gelijk, maar Tricht heeft de smaak de laatste weken zeer te pakken.

Derde divisie
In de derde divisie een dubbel Paasprogramma voor SteDoCo: zaterdag thuis tegen Ter Leede, maandag uit tegen DVS’33 Ermelo. Voor de ploeg uit Hoornaar een uitgelezen kans zich steviger in het linkerrijtje te nestelen.

Eerste klasse
Sliedrecht zal in de 1e klasse C goed aan de derde en laatste periode willen beginnen. Thuis tegen FC De Bilt moet dat kunnen lukken.

In de westelijke 1e klasse B is de uitwedstrijd tegen het puntgelijke SHO voor Papendrecht van groot belang. Met Heinenoord dat in de nek hijgt, kan Papendrecht zich geen nederlaag permitteren.  Nieuw-Lekkerland kan ook flink aan de bak, want het ontvangt nummer 3 RVVH.

3C
Volop spanning in 3C, zowel bovenin als onderin. Groot-Ammers ontvangt Hardinxveld, dat helemaal terug is in de titelrace. Kunnen de geelzwarten net als in de uitwedstrijd voor een daverende verrassing zorgen? Op VVAC valt dit seizoen geen peil te trekken. Alblasserdam zal mede om die reden op haar hoede zijn, want de Putbewoners vertonen dalen maar op gezette tijden ook pieken. De Alblas wankelde de afgelopen weken. Na een week ‘coronarust’ moet bij DFC toch echt weer eens een winnende daad worden gesteld.

Ameide moet zorgen zich niet te verslikken in hekkensluiter FC Perkouw, terwijl Streefkerk de handen zomaar eens vol kan krijgen aan Dilettant, de revelatie van de tweede periode. SV Meerkerk mag Schoonhoven niet onderschatten, want die ploeg voetbalt beter dan het puntenaantal doet vermoeden.

3D
Schelluinen is in 3D nu de ploeg waarop wordt gejaagd. NEO’25 is in goeden doen, zaak voor de koploper om zich hiertegen te wapenen.

4E
Peursum zal in 4E de handen vol krijgen aan SVS’65, dat in Fitim Meha en Willem Looijen een veel scorend duo heeft. SV Noordeloos zal SSW vaster op de laatste willen duwen, zodat de rode lantaarn niet opnieuw naar de Nieuwendijk komt.

Unitas-zondag
Ook zondagderdedivisionist Unitas treedt in het Paasweekend tweemaal aan. Zaterdag uit tegen Groene Ster, maandag thuis tegen Hercules. Geen potjes waarin de punten zomaar voor het oprapen zullen liggen. En dat terwijl de roodbroeken smachten naar weer eens een overwinning.

Inhaalprogramma
Dinsdag 19 april is er een interessant inhaalprogramma met Heukelum-SVW (voor SVW valt de tweede periode te verdienen), De Alblas-SV Meerkerk, Lekkerkerk-Hardinxveld en Asperen-Peursum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 18 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33