Afbeelding
Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing

Flinke belangen bij Groot-Ammers - Alblasserdam en VVAC - Ameide

Nieuws Voorbeschouwingen 974 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het aftellen naar het einde van de competitie is begonnen en dus gaan de sportieve belangen met de week zwaarder wegen. Ook komende zaterdag weer, als in de sterk regionaal getinte 3e klasse C onder meer Groot-Ammers - Alblasserdam en VVAC-Ameide op het programma staan.

Alblasserdam is de ploeg in vorm en is volledig terug in de titelrace. De achterstand op koploper en buurman De Alblas bedraagt nog slechts één punt. Groot-Ammers daarentegen heeft nog maar één ploeg onder zich, al zijn de verschillen onderin klein. Volop spanning dus op Gelkenes, zeker omdat in 3C iedereen van iedereen kan winnen. Een verrassing is dus op voorhand niet uitgesloten.

VVAC en Ameide zijn middenmoters, maar met de blik naar onderen. Beide ploegen willen zich zo snel mogelijk veilig spelen. Oftewel: de winnaar op De Put doet goede zaken. Een gelijkspel lijkt onwaarschijnlijk, want bij VVAC is het dit seizoen alles of niets. De groenwitten speelden nog geen enkele keer gelijk. Ameide zal uit zijn op revanche na de 1-4 thuisnederlaag.

De Alblas moet eindelijk weer eens winnen. Dilettant komt naar Souburgh en dat is de ploeg die twee weken geleden de tweede periode pakte. Streefkerk behoort verrassend genoeg ook bij de kanshebbers. Volgens trainer Pieter Lagendijk is het nog te vroeg voor promotie, maar niettemin zal Streefkerk de race zo lang mogelijk willen volhouden. Het volgende obstakel is Schoonhoven, dat er tegen alle verwachtingen in niet florissant voorstaat en de punten heel hard kan gebruiken.

SV Meerkerk zal een rol willen spelen in de derde periode. Bij winst op DFC is er een goede basis om in het laatste deel van de competitie nog een rol van betekenis te gaan spelen. Hardinxveld is sinds dinsdagavond virtueel koploper. Het mag zich niet verslikken in Dubbeldam, dat onderin met twee keer winst op rij echter wel aan een inhaalrace is begonnen.

Derde divisie
SteDoCo is in de derde divisie een echte middenmoter. Wij zijn benieuwd of de ploeg uit Hoornaar het koploper FC Lisse moeilijk kan maken.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland is in de westelijke eerste klasse voorlopig zorgenvrij. Misschien dat er op eigen veld een stuntje in zit tegen kampioenskandidaat en nummer 3 XerxesDZB. Papendrecht daarentegen staat nog maar net boven de rode streep. Tegenstander Brielle staat zelfs nog lager, waardoor winst een ‘must’ is voor Papendrecht.

In 1C wil Sliedrecht de nacompetitie halen. Puntenverlies bij Montfoort SV’19 moet dus worden voorkomen.

Tweede klasse
Dan 2F. Arkel richtte zich afgelopen zaterdag op tegen Woudrichem en zal dat kunstje tegen Altena willen herhalen. Maar de kraker in deze klasse is natuurlijk de topper tussen Roda Boys en SVW, de nummers 1 en 2. De streepjes beginnen met twee punten voorsprong aan dit duel.

Na het mislopen van de tweede periode zijn de zorgen bij Drechtstreek weer helemaal terug. Herstel tegen Wilhelmina’26 is gewenst, maar geen appeltje-eitje. GJS zal gebrand zijn op een zege tegen Wieldrecht, terwijl De Zwerver in Sleeuwijk een tegenstander treft die het degradatiespook in de nek voelt hijgen.

Derde klasse
In 3D is Schelluinen medekoploper. Die status mag op eigen veld tegen SV Capelle eigenlijk geen gevaar lopen.

Vierde klasse
Peursum is in 4E te wisselvallig om mee te doen om de prijzen. De uitbeurt bij Herovina zal naar verwachting pittig worden. SV Noordeloos wil niet als hekkensluiter finishen, maar zal de handen vol krijgen aan Asperen. Unitas speelt in Spijk de derby tegen SVS’65.

Derde divisie zondag
Zondagderdedivisionist Unitas heeft het blazoen in het Paasweekend flink opgepoetst. Wellicht dat die lijn kan worden doorgetrokken tegen ADO’20, dat vier punten meer heeft dan de ploeg van Hans de Jong.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app