Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

GVV en Well strijden om derde plaats

Nieuws Voorbeschouwingen 1.522 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • GVV en Well strijden zaterdag in Geldermalsen in de vierde klasse F om de belangrijke derde plaats, die straks goed is voor promotiewedstrijden. Beide clubs hebben overigens soms moeite om hun ploeg compleet te krijgen. Illustratief is dat legendarische keepers zoals de 54 jarige Well-doelman Christiaan van Hees en de 56 jarige GVV-goalie Henk Hoenders soms van stal moeten worden gehaald.

In de Bommelerwaard leed GVV begin oktober tegen Well een duidelijke maar wel wat geflatteerde 3-0 nederlaag. Nu zal GVV thuis beslist moeten winnen om vanaf de vierde plaats de drie punten achterstand op Well te kunnen inhalen. Anders wordt de kans op een prijs voor GVV wel erg klein. Al is de serieuze vraag of GVV en Well wel rijp voor de derde klasse zijn. De Bossche scheidsrechter Rick Paszotta zal dit cruciale duel in Geldermalsen komen arbitreren.

Sliedrecht-WNC
Sliedrecht en WNC zijn in de eerste klasse eigenlijk de enige twee serieuze kandidaten voor de derde plaats, die straks in juni recht geeft op deelname aan de promotienacompetitie. Mocht één van deze teams overigens op eigen kracht de derde periode weten te winnen, dan is door de te verwachten totaalstand ook de verliezer van zaterdag in Sliedrecht toch ook nog kansrijk om vervangend periodekampioen te worden. Van de tien competitieduels in Waardenburg won WNC er maar liefst negen, doch juist van Sliedrecht werd thuis met 2-3 verloren. Dat zal WNC nu dus beter moeten doen, want Sliedrecht staat op de vierde plaats momenteel slechts één punt beneden WNC en passeert de bezoekers daarom op de ranglijst bij een nieuwe overwinning in de tweede onderlinge confrontatie van dit seizoen. Arbiter is Maurick van Dijk uit Etten-Leur.

Heukelum-Sleeuwijk
In de tweede klasse roeren de onderste clubs zich de laatste tijd geducht. Zo ook Heukelum en Sleeuwijk, die evenwel ook na hun knappe zeges van vorige week op de twaalfde en dertiende plaats nog net onder de streep staan. Zo’n eindklassering betekent straks in juni de opdracht om in een afvalrace tussen liefst acht clubs te strijden om slechts één nog vrije plaats in de tweede klasse. Geen aanlokkelijk perspectief dus!. Ook hekkensluiter Arkel en Drechtstreek zijn trouwens in groot gevaar. In Sleeuwijk speelde Heukelum met 1-1 gelijk. Thuis zal Heukelum nu willen winnen om meer zicht op een veiliger positie te kunnen krijgen. De ervaren Brabantse arbiter Toon Fitters uit Nieuwkuijk zal dit duel leiden.

Tricht-Wilhelmina’26
Tricht ontvangt zaterdag Wilhelmina’26, waarvan in Wijk en Aalburg vlak voor tijd door een penalty ongelukkig met 1-0 werd verloren. Op eigen veld zal Tricht willen winnen, want om in deze erg spannende tweede klasse definitief veilig te komen zullen bijzonder veel winstpunten nodig zijn. De score van zes kleine zeges in de laatste zeven ontmoetingen moet Tricht voldoende zelfvertrouwen geven om ook Wilhelmina’26 te kunnen verslaan. Scheidsrechter is Matthijs Klerks uit Waalwijk.

SV Capelle-Haaften
Haaften gaat op bezoek bij SC Capelle, dat in de derde klasse D nog verwoede pogingen doet om de twaalfde plaats en daarmee degradatieduels te ontlopen. Thuis won Haaften met 3-1 van deze ploeg, maar nu zal de Brabantse tegenstand zeker feller zijn. Als Haaften in de ongeslagen derde periode nog iets wil bereiken, is in Sprang Capelle evenwel een overwinning nodig. Na pas twee uitzeges is het daarvoor ook hoog tijd. Routinier Jeffrey Wolf gaf op Regio-Voetbal overigens ook aan gezien het resterende programma nog volop mogelijkheden voor Haaften in die derde periode te zien. De jonge scheidsrechter Stan Claassen uit Deurne is de arbiter van dienst.

BZC’14-Vuren
Vuren is zaterdag te gast bij overbuur BZC’14 en ontmoet zo voor de tweede week op rij een degradatiekandidaat in hoge nood. Thuis bleef Vuren tegen BZC’14 op een teleurstellend 2-2 gelijkspel steken. Daar zal Vuren het nu niet bij voorbaat voor willen doen, al moet het gegeven dat ook medekoploper Schelluinen recent uit bij BZC’14 zelfs verloor Vuren wel tot nadenken stemmen. Bij een derde zege in successie krijgt Vuren in de derde periode trouwens wel mooie papieren.

NOAD’32-MVV’58
Twee punten onder BZC’14 heeft hekkensluiter NOAD’32 een zege broodnodig om directe degradatie uit de derde klasse D straks nog te kunnen ontlopen. In Meteren won MVV’58 afgetekend met 3-0 van NOAD’32 maar zo overtuigend presteert MVV’58 de laatste weken niet meer. Aan MVV’58 zaterdag de taak om in Wijk en Aalburg een onaangename verrassing te voorkomen en een veilige middenmoter te blijven. Scheidsrechter bij dit duel is de Tilburgse arbiter Chris van Rijswijk.

ASH-Lekvogels
ASH en Lekvogels hebben in de vierde klasse E weinig meer te winnen. In Lexmond zegevierde ASH met 1-2 en na veel remises is de Hellouwse thuisclub zaterdag tegen Lekvogels dringend weer eens aan een overwinning toe. Arbiter Chryso Konings komt uit Tilburg om deze wedstrijd te leiden.

Asperen-SSW
Asperen strijdt in klasse 4 E nog volop mee voor een plaats in de promotienacompetitie. Dan zal er zaterdag net als in Dordrecht tegen SSW eerder met 2-4 al lukte nu ook op eigen kunstgras van SSW moeten worden gewonnen. Scheidsrechter Jordi Arendonk komt uit Vlijmen naar Asperen toe.

ZBC’97-SVS’65
ZBC’97 is in de vierde klasse E achter de onbereikbare koploper IFC heel knap naar de belangrijke tweede plaats opgerukt. De kans dat het gehavende SVS’65 dus in Zwijndrecht revanche zal kunnen nemen voor de in Spijk geleden 2-3 nederlaag is daarom tegen ZBC’97 erg klein. Arbiter is Adrianus van Doesburg uit Waardenburg.

GSC/ODS-Herovina
Herovina verloor in Herwijnen met 1-2 van fusieclub GSC/ODS, dat op de derde plaats nog steeds op koers voor nacompetitiedeelname ligt. In Dordrecht is de thuisclub zelfs nog ongeslagen, doch als Herovina dit seizoen nog een prijs wil behalen is uit tegen GSC/ODS een stuntzege vereist.

Rhelico-SV De Braak
Rhelico speelt zaterdag in Rumpt in klasse 4 F tegen koploper SV De Braak, ontegenzeggelijk de aanstaande kampioen. In Helmond was Rhelico zoals zoveel andere clubs kansloos getuige de ruime 5-2 nederlaag. Thuis aast Rhelico niettemin op een beter resultaat. René Hoks uit Hardinxveld is de arbiter van dienst.

Beesd-SV TOP
De vorig weekend afgelaste wedstrijd Beesd-SV TOP wordt op last van de KNVB nu na enig onderling overleg op dinsdagavond 3 mei om kwart over acht ingehaald. Beide belangenloze clubs in de middenmoot van de vierde klasse F hadden dat liever pas later doordeweeks in mei gedaan. Vanwege de competitierustdag voor Beesd komende zaterdag staat weinig bij de thuisclub trouwens een gedegen voorbereiding op dit inhaalduel van komende dinsdagavond in de weg. Zaak voor Beesd is dan om dinsdag thuis van SV TOP te winnen, net zoals eerder in Oss met 0-1 ook al lukte.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 41 minuten geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 55 minuten geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 3 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 5 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 5 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 6 uur geleden