Afbeelding
Foto: Nico Van Ganzewinkel
voorbeschouwing

GRC 14 moet flink aan de bak tegen LRC, wil het nog een strohalm grijpen

13 mei 2022, 06:01 Nieuws Voorbeschouwingen 1.222 keer gelezen

ALTENA • Na een volle competitieronde dinsdag- en donderdagavond moeten de clubs komend weekend alweer vol aan de bak. Dat geldt zeker voor GRC 14, dat is afgedaald naar de laatste plaats in de eerste klasse C. Wil de hekkensluiter het tij nog keren, dat zullen ze vol aan de bak moeten tegen LRC en geen honderd maar tweehonderd procent inzet moeten tonen op sportpark Almbos, waar de hulp van de twaalfde colonne op het bordes misschien het laatste zetje kan geven.

Jacks Leaque
Bij Kozakken Boys heeft trainer Michel Langerak de hoop nog niet opgegeven om een veilige plaats te bereiken. De instelling van de coach is prijzenswaardig, maar het lijkt een onmogelijke opgave om het gat nog te dichten. Een strohalm bij winst zaterdag tegen runner-up Kon. HFC kan misschien nog een wonder opleveren in de laatste wedstrijden. Anders wordt het gewoon de nacompetitie met als inzet lijfsbehoud voor de ‘Boys’.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse lijkt er voor Achilles Veen niets meer te halen. De manschappen van trainer John Karelse kunnen niets meer doen dan zo hoog mogelijk te eindigen. Tegen Achilles’29 moest de winst zeker haalbaar zijn.

Eerste klasse
In de eerste klasse is Almkerk goed bezig om zich nog te ontworstelen aan degradatie. Het is wel elke zaterdag een finale, ook zaterdag bij en tegen Nivo Sparta.

Tweede klasse
In de tweede klasse kan Wilhelmina’26 nog niet op de lauweren rusten. De equipe van trainer Ron Laros zal zaterdag vol aan de bak moeten om Sleeuwijk, dat moet winnen om een strohalm te grijpen om nog van de laatste plaats af te komen, te weerstaan.

Woudrichem is ook nog niet klaar ondanks de dikke winst dinsdagavond tegen Sleeuwijk. De Woercummers zullen ook tegen GJS spierballen moeten tonen. Altena lijkt wel safe te zijn na de belangrijke 0-3 bij Heukelum dinsdagavond. Het zal de Nieuwendijkers echter niet weerhouden er tegen De Zwerver vol voor te gaan. 

Derde klasse
Voor GDC lijkt het wel over dit seizoen. De Eethenaren moeten maar lekker uitbollen zaterdag bij en tegen Haaften. Dat geldt ook voor Sparta’30 dat op bezoek gaat bij NEO’25. Voor NOAD’32 is het een andere zaak. De hekkensluiter heeft geen andere optie dan te winnen bij SV Capelle om nog te ontsnappen aan directe degradatie.

Derde klasse (zondag)
Be Ready krijgt het zondag niet makkelijk bij Dubbeldam. Zoveel lijkt wel zeker.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys moet de vuisten ballen tegen VCW, willen de Dussenaren in de race blijven voor de derde periode.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app