• ASV Arkel - Altena (1-1).
• ASV Arkel - Altena (1-1). Foto: Doranny Kranendonk Fotografie

Wil Altena nog wat, dan moet het vol aan de bak tegen Arkel

22 apr 2022, 06:28 Nieuws 902 keer gelezen

ALTENA • De competitie is aangeland in de weken van de waarheid. Sommige clubs kunnen nog naar boven kijken. Andere clubs moeten op hun hoede zijn en een paar clubs moeten nu echt aan de bak om nog weg te komen uit de degradatiezone. 

Dat laatste geldt zeker voor Kozakken Boys. De Werkendammers moeten punten gaan pakken, anders is het gebeurd. Hopelijk zijn de spelers er zich van bewust, dat alles gegeven moet worden bij en tegen IJsselmeervogels om de punten mee te pakken. 

Bij Altena tegen Arkel zijn er tegengestelde belangen. De Nieuwendijkers kunnen zich nog focussen op aansluiting bij de bovenste ploegen. De bezoekers uit Arkel focussen zich erop om nog weg te komen van de laatste plaats. Dus kan het een heftig potje worden in Nieuwendijk. 

Hoofdklasse
In de hoofdklasse ligt de focus bij Achilles Veen erop om zich te laten gelden in de derde periode. Verlies zaterdag bij Jodan Boys is dodelijk, dus zullen de gasten uit Veen er weer vol op moeten.

Eerste klasse
In de eerste klasse probeert Almkerk nog weg te komen uit de degradatiezone. Of de Almkerkers zaterdag weer een slag slaan is echter onwaarschijnlijk. De tegenstander is namelijk koploper Huizen. GRC 14 zit met hetzelfde probleem. Ook hier rest niets anders dan de mouwen hoog op te stropen tegen Roda’46. Het is erop of eronder voor de mannen van trainer Piet de Kruif.

Tweede klasse
In de tweede klasse zit alles dicht op elkaar. Woudrichem tegen Heukelum is ook zo’n wedstrijd waar beide ploegen vol voor de winst moeten gaan. Wilhelmina’26 moet bij de les zijn tegen Drechtstreek om niet in de problemen te komen. Voor Sleeuwijk geldt maar één devies tegen hoogvlieger De Zwerver: spierballen tonen en niets anders.

Derde klasse
In de derde klasse wordt het nog spannend voor GDC om zich met de strijd om de bovenste plaatsen te blijven bemoeien. Honderd procent tegen ONI is nodig om in de race te blijven. Sparta’30 kan nog wel een paar punten gebruiken om zich veilig te spelen. Dat moet dan gebeuren tegen BLC. Als hekkensluiter NOAD’32 nog wat wil, dan zullen er zaterdag spijkers met koppen moeten worden geslagen tegen Vuren.

Derde klasse (zondag)
Be Ready kan niet meer dan z’n best doen tegen hoogvlieger Virtus en dan maar kijken waar het schip strandt.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys had een vliegende start in de derde periode met 0-7 bij SAB. De Dussenaren moeten de goede lijn zondag door kunnen trekken tegen Noordhoek.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Wilhelmina'26 versterkt zich met Almkerk-aanvaller Areano van Seters 6 uur geleden
Afbeelding
Aanvoerder Rogier Gerritsen van LRC Leerdam stopt na dit seizoen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Geschorste SVW-trainer Tutu Ndona: 'Ik heb absoluut niet op de tenen van de scheidsrechter gestaan' 13 uur geleden
Afbeelding
Ton van der Steen nieuwe trainr DSS'14 16 uur geleden
Afbeelding
SVW-trainer Tutu Ndona voor zes duels geschorst en mag dus zaterdag niet coachen in derby tegen LRC Leerdam 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Spirit wil meer vrouwen in technische functies 22 uur geleden