• ASV Arkel - Altena (1-1).
• ASV Arkel - Altena (1-1). Foto: Doranny Kranendonk Fotografie

Wil Altena nog wat, dan moet het vol aan de bak tegen Arkel

22 apr, 06:28 Nieuws 463 keer gelezen

ALTENA • De competitie is aangeland in de weken van de waarheid. Sommige clubs kunnen nog naar boven kijken. Andere clubs moeten op hun hoede zijn en een paar clubs moeten nu echt aan de bak om nog weg te komen uit de degradatiezone. 

Dat laatste geldt zeker voor Kozakken Boys. De Werkendammers moeten punten gaan pakken, anders is het gebeurd. Hopelijk zijn de spelers er zich van bewust, dat alles gegeven moet worden bij en tegen IJsselmeervogels om de punten mee te pakken. 

Bij Altena tegen Arkel zijn er tegengestelde belangen. De Nieuwendijkers kunnen zich nog focussen op aansluiting bij de bovenste ploegen. De bezoekers uit Arkel focussen zich erop om nog weg te komen van de laatste plaats. Dus kan het een heftig potje worden in Nieuwendijk. 

Hoofdklasse
In de hoofdklasse ligt de focus bij Achilles Veen erop om zich te laten gelden in de derde periode. Verlies zaterdag bij Jodan Boys is dodelijk, dus zullen de gasten uit Veen er weer vol op moeten.

Eerste klasse
In de eerste klasse probeert Almkerk nog weg te komen uit de degradatiezone. Of de Almkerkers zaterdag weer een slag slaan is echter onwaarschijnlijk. De tegenstander is namelijk koploper Huizen. GRC 14 zit met hetzelfde probleem. Ook hier rest niets anders dan de mouwen hoog op te stropen tegen Roda’46. Het is erop of eronder voor de mannen van trainer Piet de Kruif.

Tweede klasse
In de tweede klasse zit alles dicht op elkaar. Woudrichem tegen Heukelum is ook zo’n wedstrijd waar beide ploegen vol voor de winst moeten gaan. Wilhelmina’26 moet bij de les zijn tegen Drechtstreek om niet in de problemen te komen. Voor Sleeuwijk geldt maar één devies tegen hoogvlieger De Zwerver: spierballen tonen en niets anders.

Derde klasse
In de derde klasse wordt het nog spannend voor GDC om zich met de strijd om de bovenste plaatsen te blijven bemoeien. Honderd procent tegen ONI is nodig om in de race te blijven. Sparta’30 kan nog wel een paar punten gebruiken om zich veilig te spelen. Dat moet dan gebeuren tegen BLC. Als hekkensluiter NOAD’32 nog wat wil, dan zullen er zaterdag spijkers met koppen moeten worden geslagen tegen Vuren.

Derde klasse (zondag)
Be Ready kan niet meer dan z’n best doen tegen hoogvlieger Virtus en dan maar kijken waar het schip strandt.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys had een vliegende start in de derde periode met 0-7 bij SAB. De Dussenaren moeten de goede lijn zondag door kunnen trekken tegen Noordhoek.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Hardinxveld-doelman Sidney Batenburg kiest voor Alblasserdam 1 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdam-doelman Pieter Lerensveld naar Nieuw-Lekkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Alsnog vrijspraak voor Wieldrecht-middenvelder Robert Versteeg 15 uur geleden
Afbeelding
Floren Streefkerk (SV Meerkerk) nadert koploper Björn Paul (Vuren) in topscorerslijst 15 uur geleden
Afbeelding
Ronald den Ouden wordt assistent van Marco Verbeek bij Sliedrecht 16 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdammer Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen 21 mei, 07:54