• Nieuw-Lekkerland - Heerjansdam uit het seizoen 2021-2022.
• Nieuw-Lekkerland - Heerjansdam uit het seizoen 2021-2022. Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing Alblasserwaard

Ultieme test voor Nieuw-Lekkerland: koploper Heerjansdam komt naar sportpark Excelsior

Nieuws Voorbeschouwingen 956 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Nieuw-Lekkerland is onder Ronald Hulsbosch on fire in de 1e klasse C. Zaterdag 18 maart komt koploper Heerjansdam naar sportpark Excelsior. Het zou ons niet verbazen als de Lekkerlanders de lijstaanvoerder het vuur na aan de schenen aan gaan leggen.

Als De Zwerver nog iets wil, zal het zaterdag moeten gebeuren. Hekkensluiter Rijsoord zal verslagen moeten worden om nog enig uitzicht te houden op plaatsing voor de nacompetitie met als inzet lijfsbehoud.

Derde divisie
In de derde divisie is SteDoCo vrij.

Eerste klasse
Sliedrecht kwam tegen koploper Scherpenzeel van een koude kermis thuis. Herstel tegen DTS’35 Ede is wenselijk, maar zal op voorhand niet meevallen. SVW zal in 1D moed hebben geput uit de (noodzakelijke) overwinning op Achilles’29. Zaak om deze driepunter een goed vervolg te geven in en tegen Bennekom.

Tweede klasse
In de 2e klasse H staat de topper tussen Papendrecht en EBOH op het programma. Bij een nieuwe Papendrechtse zege komt de nakende terugkeer naar de eerste klasse weer een stap dichterbij.

GJS is op negen punten inmiddels de naaste belager van Papendrecht en ontvangt Woudrichem, dat bepaald niet vrij van zorgen is. Alblasserdam raakt meer en meer in de problemen en kan de borst natmaken bij GRC 14.

Streefkerk is bezig aan een prima debuutjaar. In Tricht treft het een tegenstander in vorm. Schelluinen zal er alles aan willen doen de kloof met Wilhelmina’26 te verkleinen tot één punt.

Derde klasse
In de 3e klasse D is de spanning met name onderin te snijden. Ameide krijgt Drechtstreek op bezoek, dat de laatste weken weer steken laat vallen. VVAC ontvangt periodekampioen Hardinxveld, inmiddels ook de naaste belager van koploper De Alblas. Een De Alblas dat zich niet mag verslikken in HSSC’61.

Arkel-SV Meerkerk is een mooi regioaffiche. Meerkerk weet dat het aan de derde plaats voldoende heeft om de nacompetitie te halen, Arkel wil zo snel mogelijk de punten binnen hebben die nog nodig zijn om zich definitief in veiligheid te spelen. De kloof met SC Everstein is slechts drie punten, dus de ploeg van Leon Elands kan nog zeker niet op z’n lauweren rusten.

Vierde klasse
In de 4e klasse E kan de vrije koploper Groot-Ammers (het restant tegen Lekvogels wordt dinsdagavond 21 maart uitgespeeld) rustig toekijken hoe runner-up Unitas het er vanaf brengt in de lastige thuiswedstrijd tegen SVS’65. Peursum moet de halve misstap tegen Rhelico zien uit te wissen tegen Beesd en aan SV Noordeloos de taak om rodelantaarndrager Leerdam Sport’55 op nul punten te houden.

Derde divisie zondag
In de derde divisie zondag is Unitas vrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app