• Ameide - SV Meerkerk (1-3).
• Ameide - SV Meerkerk (1-3). Foto: Gerco van Oort
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Derby tussen Meerkerk en Ameide; LRC ontvangt Sliedrecht

Nieuws Voorbeschouwingen 1.793 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een volledig overzicht van de wedstrijden van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
WNC gaat zaterdag op bezoek bij Spijkenisse, een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud in de vierde divisie. WNC staat tiende, Spijkenisse elfde. WNC wist dit kalenderjaar nog niet te winnen, maar Spijkenisse deed dat ook pas één keer.

Eerste klasse  
LRC Leerdam ontvangt zaterdag Sliedrecht. De titelaspiraties van de Leerdammers liepen vorige week een flinke deuk op door het gelijkspel bij Almkerk. Het gaat naar koploper Scherpenzeel is inmiddels acht punten, al heeft LRC nog wel een duel tegoed. Sliedrecht strijdt volop tegen degradatie en verloor de laatste twee wedstrijden met 0-5 (DTS Ede) en 6-0 (Scherpenzeel). Tel daarbij op dat LRC eerder dit seizoen met 2-4 won in Sliedrecht en het is duidelijk dat de Leerdammers ook nu zwaar favoriet zijn.

Tweede klasse 
In 2H trekt Tricht zaterdag richting Alblasserdam. Tricht is tot nu toe net te wisselvallig om aansluiting te vinden bij de subtop. Alblasserdam is bezig aan een vrije val op de ranglijst. Gewonnen werd er voor het laatst op 28 januari bij hekkensluiter Altena. In Tricht werd het eerder dit seizoen 3-4 voor Alblasserdam. 

In dezelfde afdeling krijgt Heukelum bezoek van koploper Papendrecht. In het heenduel won Papendrecht met liefst 7-1, iets wat Heukelum nu koste wat kost zal willen voorkomen. Vorige week pakte de ploeg van Jerome Ceton nog knap een punt tegen nummer drie Roda Boys. Zit een stuntje er opnieuw in?

Derde klasse D
In de derde klasse D de altijd beladen derby tussen SV Meerkerk en Ameide. Meerkerk staat vierde en is nog volop in de race voor de tweede plaats, maar speelde al viermaal op rij gelijk. Ameide strijdt tegen degradatie, maar heeft de laatste weken de smaak te pakken. In de laatste vier duel werden negen punten gepakt. Ameide moet het wel doen zonder Kevin Kroeze, die per direct stopt met voetballen.

SC Everstein is een concurrent van Ameide, maar ook die ploeg heeft de smaak te pakken. Tegen Meerkerk, Haastrecht en Lekkerkerk werden vijf punten gepakt, terwijl dit toch niet de minste tegenstanders zijn. Zaterdag staat met Schoonhoven opnieuw een kandidaat voor de tweede plaats op het menu, maar de mannen van Remko Versteeg zullen vol vertrouwen zijn voor een nieuw resultaat.

HSSC’61 gaat zaterdag de strijd aan met Haastrecht. Ook in Hei- en Boeicop hoopt men nog altijd degradatie te ontlopen. Het gelijkspel tegen Dilettant en de nederlaag tegen VVAC leken hierin niet echt hoopgevend, maar vorige week was daar ineens een punt tegen koploper De Alblas. Bijkomend voordeel voor HSSC: van de resterende negen wedstrijden, speelt men er zes in eigen huis. Te beginnen zaterdag tegen Haastrecht. 

Derde klasse E
In 3E komen MVV’58, Haaften en Vuren alle drie weer in actie. De zwaarte dobber is voor MVV’58, dat bezoek krijgt van koploper GDC. In het heenduel verloor MVV aar nipt met 1-0. Men zal dus hopen op een verrassing. 

Haaften mag naar Sparta’30. Haaften staat inmiddels elfde, maar heeft maar een puntje minder na nummer acht MVV’58. Dit weekend mag Haaften naar Sparta’30 dat zesde staat. In Haaften ging Sparts’30 er met de winst vandoor. 

Het verhaal van Vuren is bekend. De ploeg heeft het ongelofelijk zwaar dit seizoen en staat met zeven punten laatste. Enkel Capelle is nog in zicht voor de zwart-witte formatie. Dit weekend mag Vuren naar NEO’25, dat met een negende plaats in ieder geval ook niet tot de sterkste ploegen behoort. 

Derde klasse D (west)
Brederodes kwam vorige week niet in actie en heeft dus de tijd gehad om de koppen bij elkaar te steken en te hergroeperen. Het is te hopen voor de ploeg uit Vianen dat dit is gelukt, want de laatste zes duels werden verloren en inmiddels staat men voorlaatste. Tegenstander is zaterdag DVSU, dat één puntje meer heeft. Kan Brederodes het tij keren? 

Vierde klasse 
In 4E gaat nummer drie Herovina op bezoek bij nummer elf Beesd. Herovina is de nummers een en twee, Groot-Ammers en Unitas inmiddels uit het oog verloren en lijkt voorlopig ‘the best of the rest’. In Beesd wordt het zaak die status te behouden.

Asperen zal willen meestrijden om die positie, maar verloor vorig week even verrassend als hard tegen Lekvogels (1-5). Tegen ASH zal trainer Jeffrey Kleijn een reactie van zijn ploeg willen zien. 

Rhelico krijgt visite van de ploeg in vorm, Unitas. De Gorinchemmers wonnen hun laatste acht wedstrijden en is ongeslagen sinds 19 november. Rhelico staat tiende en gaat dus een zware zaterdag tegemoet. 

Leerdam Sport’55 slaagde er vorige week net niet in om het eerste punt van het seizoen te pakken. Uit bij SVS’65 doet de ploeg een nieuwe poging, al is de thuisploeg natuurlijk de favoriet. GVV mag naar Noordeloos. De ploeg uit Geldermalsen won twee weken terug bij Lekvogels, maar landde vorige week weer op aarde toen er met 0-4 werd verloren van ASH. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden