• In Lexmond werd het 2-2 tussen Lekvogels en SC Everstein.
• In Lexmond werd het 2-2 tussen Lekvogels en SC Everstein. Foto: Nico van Ganzewinkel
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

WNC wil slag slaan in topper; Ameide, Lekvogels en Everstein strijden om periodetitel

Nieuws 1.577 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • LRC Leerdam geniet van een vrij weekend, maar de overige ploegen uit Vijfheerenlanden en West-BEtuwe komen ‘gewoon’ in actie. Een overzicht. 

Eerste klasse
Voor WNC staat er zaterdag een topper op het programma. De Waardenburgers staan tweede in 1E achter het ongenaakbare RBC. De tegenstander van zaterdag, Emplina, staat derde. WNC heeft vier punten meer, maar Emplina heeft nog een duel tegoed. Met een overwinning zou WNC een grote slag slaan in de strijd om de tweede plaats. 

Tweede klasse
In 2G staan de nummers vijf en elf slechts vier punten uit elkaar. Nummer elf is Tricht, dat dus nog wel hard zal moeten strijden om bij de onderste plekken weg te blijven. Zaterdag krijgt de West Betuwse ploeg bezoek van nummer twee Roda Boys/Bommelerwaard. 

Derde klasse
SV Meerkerk won op zaterdag 2 december voor het laatst. Vorige week werd er in ieder geval weer een puntje gepakt, maar de mannen van Gert-Jan Koekkoek snakken naar een overwinning. Tegenstander dit weekend is hekkensluiter Alblasserdam. Er liggen dus mogelijkheden. 

Heukelum heeft de weg omhoog gevonden in 3D na de winterstop, in vier wedstrijden werden namelijk acht punten verzameld. Zaterdag krijgt nummer negen Heukelum visite van nummer twee Zwaluwe. Uit werd er nog met 5-0 verloren. Lukt Het Heukelum nu wel om partij te bieden? 

Vierde klasse E
In 4E valt dit weekend de beslissing in de strijd om de tweede periode. Ameide heeft nog nog de beste papieren met vijftien punten en een doelsaldo van 18 voor en 5 tegen. Lekvogels heeft ook vijftien punten, maar een doelsaldo van 16 voor en 6 tegen. Ook Everstein maakt nog kans met dertien punten en een doelsaldo van 31 voor en 5 tegen.

Everstein en Lekvogels staan in Everdingen tegenover elkaar, maar zijn dus afhankelijk van het resultaat van Ameide bij koploper VVAC. Verder in deze afdeling: Perusum - HSSC’61, Leerdam Sport’55 - Noordeloos, SSW - Asperen en SVS’65 - FC Dordrecht. 

Vierde klasse H
BZC’14 won vorige week de belangrijke topper tegen Haaften, waardoor de ploeg de eerste plaats steviger in handen kreeg. Zaterdag speelt BZC de lastige uitwedstrijd bij nummer vier BRC. Achtervolgers Herovina en Haaften hebben met thuiswedstrijden tegen NOAD’32 en ASH op papier tegenstander die te kloppen moeten zijn. Verder gaat MVV’58 op bezoek bij Well en zet GVV Geldermalsen koers naar Kerkwijk.

Vierde klasse E (west) 
Brederodes wist vorige week voor het eerst na de winterstop te winnen. Tegen het Culemborgse Focus’07 zal de ploeg van Bryan Simons dat resultaat graag een vervolg willen geven. Dat is ook nodig als Brederodes de aansluiting met het groepje ploegen boven zich wil behouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden