• Sleeuwijk - GJS (1-2)
• Sleeuwijk - GJS (1-2) Foto: Bart Stoutjesdijk

GJS door winst op Sleeuwijk naar derde plaats

Wedstrijdverslagen 865 keer gelezen

SLEEUWIJK • In een zeker in de tweede helft spannende wedstrijd heeft GJS door tot het einde toe te strijden voor een goed resultaat de drie punten over de eindstreep gesleept. Mede door de resultaten op de andere velden staat GJS nu op de derde plaats, omdat het doelsaldo beter is dan dat van De Zwerver.

GJS begon aanvallend en binnen vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord toen keeper Corné Dekker verschrikkelijk in de fout ging door de bal in de voeten van Ruud Bos te schuiven, die dit cadeautje dankbaar uitpakte.

e thuisclub probeerde wat terug te doen. Eerst ging een schot na een goede aanval net voorlangs en vervolgens schoot Dylan van der Pluijm van afstand net over de lat. Na ongeveer 20 minuten verdubbelde GJS de voorsprong toen Quincy Bartens na een goede actie vanaf links prachtig voorzette, waarna Ruud Bos feilloos de 0-2 binnenkopte.

Het spel golfde wat op en neer. Een vrije trap van Sleeuwijk ging net over de lat en aan de andere kant schoot Rob van den Boom uit de draai ook net over het doel. Direct daarna kon Quincy Bartens alleen op de keeper af, maar hij wachtte iets te lang waardoor Corné Dekker de bal kon bemachtigen.

Ruim vijf minuten voor de rust een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub, De bal kwam goed voor het doel en werd in de hoek gekopt maar met een prachtige redding tikte Raymon de Haan de bal corner. Uit deze corner werd de bal in de hoek getikt, maar Niels Hofman haalde de bal van de lijn en vervolgens schoot Lennard Pierhagen de bal van dichtbij over het doel.

Vlak voor rust nog een snelle aanval van GJS, Quincy Bartens tikte de bal naar Jonas van Bakel die hard inschoot, maar keeper Corné Dekker pakte de bal klemvast. Rust dus 0-2.

Paal
Het eerste gevaar na de rust kwam van de thuisclub toen een mooi afstandsschot door Raymon de Haan over de lat werd getikt. Even later kopte Dylan van der Pluijm de bal op de paal. In de daaropvolgende aanval kon Ruud Bos net niet bij een lage voorzet, waardoor de bal voorlangs het doel ging.

De thuisclub ging op jacht naar de aansluitingstreffer en GJS kon alleen maar verdedigen. Na een goed uur kopte Sten Pijlman net naast en direct daarna redde Raymon de Haan uitlopend door zijn doel te verkleinen. Toch scoorde de thuisclub in de 78e minuut de verdiende aansluitingstreffer toen een afstandsschot van Akram Mahamed doel trof.

Sleeuwijk ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor GJS bij uitvallen ook ruimte kreeg. De altijd gevaarlijke Ruud Bos tikte de bal naar invaller Fadelme Elonga, maar zijn schot ging via een verdediger van Sleeuwijk net naast het doel. Uit de corner kopte Ruud Bos net over de lat. Ook Ben Vissers kon nog een keer alleen op de keeper af, maar zijn schot was te zacht.

Aan de andere kant bleef Sleeuwijk jagen op de gelijkmaker, maar een hard werkend GJS hield stand.

Scheidsrechter Youri Kuipers uit Goes had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd. Komende dinsdagavond speelt GJS om 19.15 uur thuis tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Deze club zal ongetwijfeld revanche willen namen voor de op eigen terrein geleden 0-7 nederlaag.