GJS blameert zich na rust tegen Arkel

Wedstrijdverslagen 1.024 keer gelezen

ARKEL • In een uiterst sportieve wedstrijd blameerde GJS zich na rust door Arkel de overwinning in de schoot te werpen en op deze manier trainer Marco Verbeek een slecht afscheid te bezorgen. Heel jammer dat GJS in de laatste vier wedstrijden liefst 21 doelpunten tegen heeft gekregen, terwijl het tot vier wedstrijden voor het einde de minst gepasseerde verdediging had.

GJS begon goed en na vijf minuten kopte Rob van den Boom op de lat. Maar na een kwartier ging IJsbrand van Eldik er op rechts vandoor en schoot de bal goed voor het doel waar de volkomen vrijstaande Jordi van Mill de 1-0 binnen kopte.

Lang mocht de thuisclub niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later kopte Rob ban den Boom de 1-1 achter keeper Jari van Baalen. Het spel golfde op en neer, want direct daarna kopte een speler van Arkel de bal over het doel van Raymon de Haan. Na een klein half uur gaf Quincy Bartens een mooie pass op Rob van den Boom die schuin voor het doel de bal hard achter Jari van Baalen in de verre hoek joeg, 1-2.

Op dat moment leek GJS nog op weg om de trainer een mooi afscheid te bezorgen, want het speelde zeker niet slecht en was de iets bovenliggende partij. Toch kwam Arkel ruim vijf minuten voor de rust weer op gelijke hoogte door een prachtig afstandsschot van Corné van Horik.

GJS ging weer op zoek naar een voorsprong. Eerst redde Jari van Ballen uitlopend en kort daarna leek Ruud Bos op weg naar de 2-3, maar Jari kreeg nog net de vingers tegen de bal, doordat hij net iets hoger sprong dan Ruud Bos. Door een geweldige blunder in de verdediging van GJS ging Arkel zelfs met een 3-2 voorsprong de rust in. Steven Boekhout verspeelde de bal en de speler van Arkel schoot voor en Jordi van Mill kopte de bal in het doel. Toch leek GJS nog op gelijke hoogte te komen, toen Remco de Bruijn na een mooie aanval de bal goed voorzette, maar Quincy Bartens kopte de bal over het doel.

Na de rust kwam Arkel gemotiveerd uit de kleedkamer en GJS geloofde het allemaal wel. Het begon na vijf minuten met een mooi afstandsschot van Remi Schuurman van Klaveren op de lat en kort daarna schoot IJsbrand van Eldik de bal hard voorlangs. Weer even later schoot Jordi van Mill de bal hard voor en via de voet van keeper Raymon de Haan en een speler van Arkel ging de bal uit het doel richting zijlijn.

Toch vergrootte de thuisclub de voorsprong na een klein uur voetballen toen Corné van Horik door geknoei in de achterhoede van GJS de bal voor zijn voeten kreeg, deze afspeelde op Jordi van Mill die de 4-2 binnen schoot. Twee minuten later werd het 5-2 door een schitterend doelpunt van IJsbrand van Eldik. De gifbeker was nog niet leeg voor GJS want een kwartier voor het einde bracht IJsbrand van Eldik de stand zelfs op 6-2.

GJS kreeg hierna nog wel een paar mogelijkheden om nog wat terug te doen, maar echt een gemotiveerde indruk maakte GJS niet meer. Zo eindigde de competitie in mineur, terwijl GJS vier weken geleden nog aan kop stond in de derde periode.

Door deze nederlaag is GJS in de eindrangschikking gezakt naar de zesde plaats.

(Verslag: GJS)

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57