Nivo Sparta sluit seizoen af met 1-0 winst op SteDoCo

Wedstrijdverslagen 1.953 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De selectie van Nivo Sparta kan na de 1-0 overwinning op SteDoCo eindelijk met vakantie.

Trainer Niels Blom liet zijn groep in juli nog drie wedstrijden spelen. En niet tegen de minste tegenstanders. De traditionele wedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 0-3 verloren. Tegen Blauw Geel’38 uit Veghel werd knap met 2-2 gelijkgespeeld en zaterdag dus de zege op het ambitieuze SteDoCo, dat evenals Blauw Geel’38 twee klasse hoger in de derde divisie uitkomt.

Overmoedig
Natuurlijk was de ploeg uit Hoornaar veelvuldig in balbezit en kreeg een aantal uitstekende kansen. Het enige doelpunt viel een minuut voor rust nadat SteDoCo-doelman Lars Bleijenberg overmoedig werd en de bal verspeelde aan Iain Brands. Hij kon gemakkelijk scoren.

Blom strooide na afloop met complimenten. “De opzet was om deze periode als voorbereiding op het volgend seizoen te gebruiken, maar dat liep door de vele blessures en afwezigen anders. Met jeugdspelers en jongens uit het tweede elftal hebben wij het heel goed gedaan.”

Bij Nivo Sparta draafde good old Bjorn Cevat (41) zelfs nog op. Deze afsluiting van het seizoen is Nivo Sparta goed bevallen. “Het zijn voor ons wedstrijden waar wij van leren. Ook nu zijn wij vooral blijven voetballen en dat is de winst richting de toekomst”, vindt Blom, die zijn spelers op 11 augustus terugziet op de eerste training.