Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Gert-Jan Rothman hoopt op Lekkerkerkse flow

Algemeen Voorbeschouwingen 668 keer gelezen

LEKKERKERK • Wat voor seizoen het gaat worden voor vv Lekkerkerk? Gert-Jan Rothman durft er geen uitspraken over te doen. En dat heeft alles te maken met de gemankeerde voorbereiding van de zaterdagderdeklasser.

“Feit is dat we in vergelijking tot vorig seizoen een paar belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt,”, doelt de routinier op het afscheid van verdediger Pim Molenaar en middenvelder Sammuel de Almeida Seip Cardoso en het voorlopig niet inzetbaar zijn van aanvaller Jeffrey Altheer. 

“Daarnaast zijn Kevin van Gent en Danny Hoogendoorn nog niet fit. Alles bij elkaar was en is er geen sprake van een ideale situatie naar een nieuwe competitie toe. Ik loop echter ook al lang genoeg in het voetbal mee om te weten dat er ineens een positieve omslag kan plaatsvinden. Een goede competitiestart bijvoorbeeld kan het team in een flow brengen. Het belangrijkste is nu dat we naar een team toewerken waarin de bereidheid om samen te knokken voor een goed resultaat, voorop staat.”

Excelsior
Gert-Jan Rothman (38) keerde ruim twee jaar geleden terug naar vv Lekkerkerk, de club waar hij ooit als pupil begon met voetballen. Samen met Roy van der Jagt werd hij na een open dag aangenomen door Excelsior. Rothman doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdamse club en werd uiteindelijk contractspeler.

“Ik heb tot mijn 23ste bij Excelsior gevoetbald, inclusief één seizoen Eredivisie”, vertelt hij. “Dat was mooi om mee te maken. Nadat het me in mijn laatste seizoen duidelijk was dat de trainer keuzes maakte die mijn rol in het elftal kleiner maakten, besloot ik voor een nieuwe uitdaging te gaan. Dat werd vv Capelle. Op ‘t Slot heb ik prachtige jaren mogen meemaken. Vooral de periode onder trainer René Vermunt was fantastisch. We draaiden in de hoogste regionen van het amateurvoetbal mee en waren zelfs de eerste club die naar de Topklasse promoveerde.” 

Bijdrage
Rothman was er ook bij toen Capelle in een neerwaartse spiraal terechtkwam. In een kwalitatief steeds verder afgeroomde selectie was hij één van de weinige spelers die fier overeind bleven. Drie jaar geleden nam hij afscheid van de groen-zwarten en keerde terug bij zijn eerste voetballiefde.

“Bij Lekkerkerk hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een goed draaiend team.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app